Euroopan ihmisoikeustuomioistuin: Homoliitto ei ole ihmisoikeus (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • Oikea päätös
  • 6.4.2011 19:11
On ihan oikein ettei homoja vihitty avioon koska avioliitto kuuluu miehen ja naisen välille eikä kahden miehen. Siinä ei ole mitään väärää eikä se ole ihmisoikeuskysymys.
  • 2 / 4
  • Lopettakaa ainainen valitus
  • 30.5.2011 17:06
Homoliitto ei ole mikään ihmisoikeuskysymys. Avioliiton määritelmä koskee kahta eri sukupuolta olevaa ihmistä perheen perustamiseksi. Laissa ei sorreta homoja eikä lesboja vaan avioliiton määritelmä perustuu luonnolliseen lisääntymiseen ja tarkoituksenmukaisuuteen. Mihin homot tarvitsevat avioliittoa kun nykyään voi solmia reksiteröidyn parisuhteen? Homojen jatkuva kitinä oikeuksistaan alkaa todella kyllästyttää. Tehkööt mitä tahansa keskenään mutta avioliitto on tarkoitettu miehen ja naisen välille, eiväthän homot pysty lisääntymäänkään joten siinä ei ole mitään järkeä.
Samaa sukupuolta olevien avioliitto on paitsi tasa-arvo ja yhdenvertaisuuskysymys, mutta myös ihmisoikeuskysymys.

Avioliiton määritelmä on ihmisen laatima ja näin ollen lakikirjaan präntätty määritelmä voidaan tarvittaessa muuttaa.

Jos määritelmän halutaan perustuvan "luonnolliseen lisääntymiseen", niin silloin heteroparille on tehtvä tarvittavat testit, joilla voidaan varmistaa ennen avioliiton solmimista, että pari todella pystyy "luonnolliseen lisääntymiseen" keskenään. Jos tämä ei käy, niin tällaiset höpötykset "luonnollisesta lisääntymisestä" voidaan unohtaa.

Rekisteröity parisuhde asettaa samaa sukupuolta olevat parit eri asemaan kuin eri sukupuolta olevat parit. Tässä muutama merkittävin epäkohta:

1) julkishallinnon tietojärjestelmissä avioliitto ja rekisteröity parisuhde erotetaan toisistaan, samoin joissakin julkishallinnon lomakkeissa siviilisääty-kohdassa on erillinen ruksi avioliitossa ja rekisteröidyssä parisuhteessa eläville, joka käytännössä voi johtaa "pakko-outtaamisen"; suuntautuminen paljastuu ulkopuoliselle, vaikka ei haluaisikaan.

2) pariskunnalla ei ole automaattista oikeutta yhteiseen sukunimeen

3) lasta ei voi adoptoida yhdessä

Tilannettahan voitaisiin tietysti yhdenvertaistaa siten, että nykyistä parisuhdelakia korjailtaisiin, mutta mitä järkeä on paikkailla, kun koko asia saadaan suoraviivaisemmaksi ulottamalla avioliittolaki koskemaan myös samaa sukupuolta olevia pareja.
  • 4 / 4
  • pegu
  • 25.11.2014 20:19
en ymmärrä miten homoja syrjitään heillähän on ihan samat oikeudet kun kaikilla muillakin.se että he sitten haluavat ihan omia oikeuksia johtuen omista tapumuksistaan on eri juttu.miehiä syrjitään kun eivät voi synnyttää lapsia,toisia syrjitään kun ei voi mennä äitin kanssa naimisiin. minun mielestä voisi yhtä hyvin sanoa että heteroja syrjitään kun eivät osaa rakastaa omaa sukupuolta eli heillä on vähemmän seksi-kumppani mahdollisuuksia kuin esim.bi-seksuaalilla.mihinkä raja vedetään,moniavioisuuteen,ryhmäavio-oisuuteen vai mihin? täydellistä tasaarvoa ei ikinä kyetä luomaan.minun puolesta saa jokainen mennä naimisiin kenen kanssa haluaa