Englannin vaalit: Liberaalidemokraatit yllätysnousija (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • Ossi Halme
  • 12.4.2010 18:14
Puoluepolitiikkaan sotkeutumatta huvitti vastapuolen David Cameronille antama lempinimi "David Camera-on", joka viittasi siihen, että mies puhuu kameroiden edessä yhtä ja äänestää toista. Melko paljon on myös peloteltu sillä, että konservatiivit voisivat tuoda takaisin Margaret Thatcherin kaudella vallinneen homofobisen ilmapiirin.

Pidän mahdollisena sellaista ikävää skenraariota, että vaalien jälkeinen hallitus taipuu taantumaan vähemmistöjen oikeuksien kanssa, "koska puolueessa ei saada riittävää yksimielisyyttä aikaan".

Muistan lukeneeni tuon Attituden jutun ja jonkinlainen selittämätön ristiriita puheiden ja äänestystulosten kanssa taisi jälkimakuna jäädä. Vähemmistöjen oikeuksien kannalta voisi olla hyvä, jos vaali menisi niin tasaiseksi, että yksi puolue ei pystyisi muodostamaan hallitusta. Silloin realistisin vaihtoehto voisi olla kolmanneksi suurimman puolueen eli liberaalidemokraattien kanssa perustettava yhteishallitus.

Toivottavasti uutisessa mainitun automaattinen käännös korjautuu pikaisesti. Ajatus Englannin presidentistä vie yöuneni. Jumala kuningatarta seivatkoon jatkossakin.