Kirkkoherra Olli Aallolle on tullut runsaasti tukea (juttukommentit)

  • 1 / 15
  • Napalmia
  • 18.11.2008 20:39
Uuutis Vuoksi/ Imatra

" Niukka enemmistö imatralaisista ei halua Imatran seurakunnan kirkkoherran Olli Aallon jatkavan virassaan sukupuolenkorjauksen jälkeen. Tältä näyttäisi Uutisvuoksen nettikysymyksen perusteella.

Uutisvuoksi kysyi viime viikon lopulla nettikysymyksessään voiko Olli Aalto jatkaa Imatran kirkkoherrana. Viiden päivän aikana kysymykseen annettiin liki 800 vastausta, mikä kertoo asian herättämästä mielenkiinnosta.

Vastauksista 57 prosenttia on viraltapanon kannalla. Jatkoa toivotaan 43 prosentissa vastauksista. Tarkka vastausten määrä on 781, joista 449 ruksasi ein ja 332 vastaaja kyllä-vaihtoehdon.

Kielteistä kantaa virassa jatkamiseen voidaan pitää yllätyksenä, sillä asian tultua julkisuuteen yleinen mielipide sukupuolen korjaukseen oli aistittavissa pääsääntöisesti myönteiseksi."

toimitus@uutisvuoksi.fi ( palaute ) voi boikotoida tai kirjoittaa mielipiteen.

Gallupit eivät kerro totuutta, koska silloin pitäisi varmistaa niiden vastaajien tavoittaminen, jotka haluaisivat ottaa kantaa asiaan. Gallup ei ole siis kattava, vaan satunnainen otos.

Tämän kyselyn mukaan Imatra on asenteiltaan vanhoillinen ja konservatiivinen, mikä on yllättävää, koska ymmärtääkseni asukkaista suurin osa on vasemmistolaista ja äänestää SDP:tä. Ehkä ns. työläisyys ei takaa minkäänlaista suvaitsevaisuutta, kun on kyse seksuaali tai sukupuolikysymyksistä. Vihreitä Imatralla ei juurikaan edes äänestetä. Onko siellä edes yhtään mennyt läpi? Aivan avutonta kaiken kaikkiaan ! Kertoo jo paljon kaupungista...unohtakaa koko etelä- Karjalan alue: mennyttä maailmaa. Joutomaata!
  • 2 / 15
  • Classy Rascal
  • 18.11.2008 21:27
Anteeksi nyt vain JuhaniV, mutta kyllä tuo sinun antamasi linkki Etelä-Saimaan verkkosivuille näytti ainakin minun ruudullani aivan toista lopputulemaa:

Vastauksia tuli 3 573 kpl.
Kyllä vastasi 29,4 %
Ei vastasi 67,9 %
Ei kantaa 2,7 %

Joten, kirkkoherra O. Aallolle on ehkä tullut tukeakin, mutta kansan enemmistö on SELKEÄSTI sitä mieltä, että pappina hän ei voi enää jatkaa. Mistä lie Juhani sait tiedon noista 2130 samasta IP-osoitteesta tulleesta ei-vastauksesta??? (ja onko näin, että täällä on suorastaan työksi asti valvottava JuhaniV:n ja kumppanien valheellisen tiedon levittämistä...?)

Niin, ja tosiaan, näin tasapuolisuuden nimissä - ja kun tuloksista on siivottu homoaktivistien manipulointiyritykset - laittakaamme tähän nähtäväksi myös kommentti, joka kuvastaa kansakunnan enemmistön mielipidettä, ts. varsin maltillinen sellainen (tarkoittaen sitä, että raamatullisempiakin kommentteja oli toki useita):

"On sinisilmäistä kuvitella, että kirkkoherran virassa jatkaminen olisi jotenkin ongelmatonta. Työn hoitaminen sinänsä voisi sujua samaan tapaan kuin tähänkin asti, ja siitähän kokemusta voi olla vain hänen kanssaan työtä tehneillä. Sukupuolenkorjaus ei tietenkään ole este työn jatkamiselle, mutta Aallon menettelytavat asian julkituomisessa ja lehdistölle antamiensa lausuntojen ristiriitaisuus ovat vaikuttaneet luottamuksen murentumiseen. Vain aika voi näyttää, minkälaisia muita vaikutuksia muuttumisprosessi tuo tullessaan. On siis liian aikaista veikkailla sen suhteen yhtään mitään. Ja kuvitelkaapa vaikka tätä: kun työyhteisön kokouksen päätteeksi työntekijät vietettäisivät saunailtaa, niin aikaisemman miesten puolen sijasta kirkkoherra asettusisikin naisten saunan lauteillle! Ja omien sanojensa mukaan hän on edelleen se tuttu Olli Aalto, ihan sama ihminen. Aivan kaikkeen sopeutumista ei sentään voi seurakunnankaan työntekijöiltä edellyttää. No, harvinaisesta tilanteesta otin esimerkin, mutta jos se hiukan auttaisi eläytymään niiden osaan, jotka ovat tutustuneet miehistä miehisimpään Olli Aaltoon. Jos hän virassa pysyy, ovat työnohjaajien työt varmasti pitkälle turvatut Imatran seurakunnassa."
  • 3 / 15
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 18.11.2008 21:36
Tieto yhden IP-osoitteen takaa tapahtuneesta tuloksen sabotoinnista on suoraan paperilehden ingressistä ja ensimmäisestä kappaleesta. Turha nostella muita tietoja esille. Luultavasti CR:n hengenheimolaiset osaavat myös tämän vilpillisen tavan vaikuttaa vääristellen asioihin.

Erittäin surullista toimintaa uskovaisiksi itseään kutsuvilta ihmisiltä.
  • 4 / 15
  • Classy Rascal
  • 18.11.2008 21:51
Juhani, sinulla on taipumusta niin kovasti aina LUULLA yhtä jos toista... kannattaisi ennemminkin ottaa selvää asioista ja tietää. Jos sinun kokemuksesi uskovaisista ihmisistä on niin kielteinen ja vääristynyt kuin olet täällä foorumilla jo useammassa kohdassa antanut ymmärtää, olisi mielestäni - sinun iässäsi jo viimeistään! - aika tarkistaa tuota mielikuvaasi uudelleen kenties hieman kriittisessäkin mielessä. Toki uskovatkin osaavat olla vilpillisiä, en sitä kiellä. Mutta valehteluun, joksi tuonkaltaisen teon lasken, ei nyt ainakaan pääsäänöisesti syyllisty sellainen ihminen joka rakastaa Jeesusta ja Hänen sanaansa.

Minulla ei ole Etelä-Saimaan paperiversiota käsissäni, joten en tiedä miten asian laita on sillä kyseisestä sabotoinnista en ainakaan netistä minä löytänyt tietoa. Mutta JOS asia on niin, pyydän anteeksi, että annoin sinusta yllä väärän todistuksen.
  • 5 / 15
  • Krister
  • 18.11.2008 21:56
Tuohan on aivan normaalia toimintaa uskovaisilta. Koska he tietävät varmuudella, mikä on jumalan tahto, he voivat tehdä mitä vain sen edistämiseksi. Ei siinä pieni huijaaminen ja moraalittomuus paljon paina, kun kerran toteutetaan jumalan tahtoa, kuten syrjiä homoja, ja ollaan jo ennalta varmoja omasta autuudesta.
  • 6 / 15
  • Classy Rascal
  • 18.11.2008 22:11
No niin, nyt sitten tuli kyllä sellainen kommentti herra Karttuselta, että sitä voisi sanoa hänen kohdallaan ns. riman alitukseksi. Olen pahoillani siitä, aikaisemmin hän vaikutti asialliselta ja oikeaa tietoa kunnioittavalta keskustelijalta.

Enpä taida tällä kertaa jaksaa lähteä enää vänkäämään noista iän ainaisista täälläkin jo useasti käsitellyistä ja rautalangastakin väännetyistä teemoista...
  • 7 / 15
  • Napalmia
  • 18.11.2008 22:22
Minua yllättää kuitenkin se seikka, että unohdetaan Aallon olevan akateemisesti koulutettu henkilö ( varmaan aluueella epätavallista!!!), joka on elänyt koko ikänsä ihanteidensa mukaista elämää. Nyt tulee kaikille ekaksi mieleen pimppi ja pippeli, että roikkuuko siellä haarovälissä jotakin vai ei ja tuleeko se kummallisuus saunaan naisia säikyttelemään vai mitä " se" tekee? Ihan naurettavaa. Aaallolta kukaan ei kysy, vaan tehdään omia pelonsekaisia johtopäätöksiä. Jos minä olisin transsukupuolinen yli 50-vuotias, niin sauna voisi olla minulle viimeinen paikka mihin menen. Haluisin käydä ihan omassa rauhassa kylpemässä. Empaattisuutta perään. Sauna on eri asia kuin päivätyön tekeminen virkapuvussa.

Imatran kaupunki näyttää henkilöstöineen todella tylsät, tyhmät ja typerät puolensa. Minkälaisia ihmisiä siellä oikein asustelee? Varmaan huonosti koulutetut ja omiin uomiinsa jämähtäneet fakki-idiootit. Oikeita " huippu-epä-osaajia" tankero-suomalaisia! takahikiä haisee ja kunnolla kuin paperitehtaat ikään. Niiden jälkeen kaikki omaperäisyys ja " fresh " ovat kuollutta kuten tuhottu luonto Saimaalla. Kiitos Stora- Ensolle ja työväenliikkeelle! ( vastustan paperitehtaita! Oikeita myrkkypäästöjen tehtaita )

Todennäköisesti väki on ikääntynyttä ja vanhuuden kynnyksellä.

Matkustaisitko Etelä- Karjalaan? Minä en ainakaan.

Uutis- Vuoksi:

" Imatran seurakunnan kirkkoneuvosto joutuu pohtimaan suhtautumistaan kirkkoherra Olli Aaltoon ennen piispa Voitto Huotarin tapaamista.

Jäsenet kokoontunevat iltakouluun ensi maanantaina. Varsinainen kokous, johon Huotari osallistuu, on keskiviikkona.

Etelä-Saimaa kysyi kirkkoneuvoston jäseniltä heidän kantojaan asiaan. Osa kannoista on vielä auki.

Kirsi Koivikko haluaa ennen "keskeneräisen asian" kommentointia keskustella siitä muun neuvoston kanssa. Myös Anneli Jantunen, Kari Vepsä, Harri Vesala ja Tuula Vitikainen pidättäytyvät kommentoinnista, vaikka asia on Vepsän mukaan "kiinnostava". Valmiit käsitykset Aallon jatkamisesta jakaantuvat.

LEENA KESÄNIEMEN mukaan seurakunnan on annettava Olli Aallolle mahdollisuus jatkaa kirkkoherrana, sillä "asian ei pitäisi vaikuttaa edellytyksiin saarnata Jumalan sanaa". Kesäniemeä mietityttää lähinnä Aallon fyysinen toimintakyky( !!!!!! leikkauksen jälkeen on ns. vammainen ja vajaatyökykyinen ts. ei tiedetä tosiasioita, vaan luullaan omia !!!!!!!) leikkauksen jälkeen. Piispaa hän moittii asennemuokkauksesta.

- Eroamiskehotus ei tuntunut hyvältä. Se on kirkolta asian työntämistä maton alle. Se ei anna hyvää käsitystä, vaan osoittaa kyvyttömyyttä ymmärtää erilaisuutta. Jos ylempää sanotaan, että tämä on niin hämmentävä asia, ettei voi jatkaa virassa, niin tavallaan se muokkaa mielipiteitä, Kesäniemi sanoo.

HEIKKI TANNINEN välttäisi "kiinteitä kannanottoja tällaisissa asioissa", mutta kehottaa pohtimaan "aidosti, mitä se meidän Herramme ajattelisi tässä asiassa". Tannisen mukaan kirkon piirissä on paljon keskusteluttavia asioita, joita pitää pystyä käsittelemään, muuten jäädään nykyiseen tilanteeseen.

- Viisautta varmasti on antaa ajan kulua. Seurakuntalaisten suhtautuminen on ollut maltillista ja sisältänyt ymmärtämystä. Kirkon pitää ajatella myös sitä, että asioista, jotka eivät ole yleisesti hyväksyttyjä tai ovat jollakin tavalla poikkeuksellisia, ei kannata tehdä ylipääsemättömiä ongelmia, Tanninen sanoo.

ILKKA OLLOSEN mielipide Olli Aallon ulostulosta on "vielä vähän jäsentymättä", mutta "henkilökohtaisesti pystyn asian kanssa elämään". Ollosella ei sinällään ole mitään Aallon kirkkoherrana jatkamista vastaan, mutta "samassa tilanteessa tekisin niin sanotusti omat päätelmät". Hän viittaa luottamukseen.(!!!!!!!!!!!)

- Seurakunnan henkilöstöltä saamani viestit kertovat luottamuspulasta, joka johtuu siitä, että hän kielsi henkilökuntaa puhumasta asiasta, mutta tuli sitten itse yllättäen julkisuuteen.( !!!!!!!!! jokainen haluaa tietenkin itse kertoa ensin ja estää hyödyttömän ja mustamaalaavan juoruilun !!!!! Mielestäni julkisuuteen tulo oli myös keino puolustautua ja tuoda asia näkyväksi, myös juridisessa mielessä, että syrjintää tapahtuu) Tapaa on kritisoitu, sillä niille, joilta julkisuus oli kielletty, olisi voinut hyvin kertoa, että on päätynyt tällaisen ratkaisun, Ollonen sanoo. (!!!!!!! julkisuuteen meno on minusta nimenomaan henkilökohtainen ratkaisu eikä siihen saa vaikuttaa toiset !!!!! )

REIJO SIITONEN on surullinen tilanteesta, koska se "selkeästi jakaa seurakuntalaiset": osaa tilanne painaa, osalle se ei ole ongelma ja osa on täysin välinpitämätön. Hän toivoo, että Olli Aalto olisi ollut "jämy" ja hoitanut asian siten, että siitä olisi koitunut mahdollisimman vähän vahinkoa seurakuntalaisille.(!!!!!!!!! Aivan kuin seurakuntalaisten jyrkät asenteet eivät olisi vaikuttaneet Aallon elämään vuosikymmeniä !!!!!)

- Mieltäni on pahoittanut, että hän (Aalto) on asettunut marttyyrin asemaan(!!!!!!!) ikään kuin me olisimme syyllisiä. ( muka syyllistetään ja millä tavalla voisi kysyä? !!!!!!)Selkärankaisuutta olisi pitänyt osoittaa loppuun asti. Hän olisi voinut ilmaista selkeästi, että luopuu jossain vaiheessa tehtävästä( Yhteisön toiveko oli tällainen vai Aallon oma painostuksen jälkeen!!!!!!!!!! ) , ja keskustelu olisi todennäköisesti loppunut siihen, Siitonen kertoo.( Vaikeita asioita ei tarvitse kohdata????????? )

KIRKKONEUVOSTO on Olli Aallon sukupuolen korjauksen tultua julkiseksi ollut vaihtelevasti yhteydessä sekä seurakunnan henkilöstöön että jäseniin.

Osa on keskustellut asiasta muiden neuvoston jäsenten ja kirkkovaltuuston jäsenten kanssa.

Neuvoston jäsenistä Tuula Malista ei tavoitettu (!!!! osa ei halua edes keskustella ? ) keskiviikkona. "

Lisää paikallisia tarinoita:
Etelä- Saimaa



Savitaipalelaisen Senni Nuppolan ensimmäinen lapsi Onni olisi melkein kolmevuotias, mutta hän syntyi jo 26. raskausviikolla ja kuoli puoli tuntia synnytyksen jälkeen. Perheen toinen lapsi Lilli syntyi heinäkuussa 2007 Etelä-Karjalan keskussairaalassa.

- Synnytys sujui normaalisti. Ponnistusvaihe kesti puolitoista tuntia, ja päällimmäisenä jäi mieleeni se, että kätilö huokaili, katseli kelloa ja sanoi, että vieraat odottavat häntä kotona, Senni Nuppola kertoo.

Synnytyksen jälkeen Nuppola joutui verenvuodon vuoksi kaavintaan, ja loppujen lopuksi hänelle tehtiin kohdunpoisto.

- Osastolle päästyäni järkyttävää oli se, että muutama hoitaja tuli tunnustelemaan, onko kohtuni supistunut kunnolla. Jouduin sanomaan heille, että minulla ei ole enää kohtua.

- Osastolla myös eräs hoitaja tuli kyselemään, että mitenkäs se imetys esikoisen kanssa lähti sujumaan. Purskahdin itkuun ja jouduin kertomaan, että Onni kuoli. Hän ei siis ollut edes lukenut papereitani. Annoin osastolta lähtiessäni kirjallisesti palautetta palautelaatikkoon, mutta en usko palautteen menneen perille.

Myös useat muut Etelä-Karjalan keskussairaalassa synnyttäneet äidit ovat pettyneet kohteluunsa synnytysosastolla ja C3-vuodeosastolla.(!!!!!!!!)

Miia Nummela on käynyt synnyttämässä Etelä-Karjalan keskussairaalassa kaksi kertaa. Ensimmäisestä kerrasta jäi vain hyviä muistoja.

- Toisella kerralla kätilön asenne oli todella alentava. Synnytyssalissa hän sanoi, että kyllä se vauva sieltä ulos saadaan hänen työvuoronsa aikana. Luulin, että se oli vitsi, mutta eipä ollutkaan. Kätilö iski oksitosiinitipan käteen, vaikka pyysin, ettei sitä laitettaisi enää. Kätilö vain nauroi siihen, että kyllä se nyt sieltä ulos otetaan.

Kätilö ei Nummelan mukaan myöskään perustellut tekemisiään.

- Kun ponnistin, kätilö pelotteli, että nyt vauva kärsii hapenpuutteessa ja että kyllä nyt huonosti käy vauvalle. Se oli todella ikävä tilanne, koska yritin kaikkeni ja kätilö pelotteli aivan turhaan. Vauvalle ei käynyt loppujen lopuksi mitään.

Nummela olisi myös halunnut jotakin muuta kivunlievitystä kuin ilokaasua, koska hänelle on aiemmin tullut maskista huono olo.

- Kätilö vaan tokaisi, että otat nyt siitä vain sitä. Siihen asti ilokaasua piti ottaa, että oksensin.

Terveydenhoitaja Sara Kohon mukaan synnytysosaston toiminta ei vastaa Maailman terveysjärjestö WHO:n suosituksia.

Koho on toiminut Lappeenrannassa tukihenkilönä synnytyksissä ja Aktiivinen synnytys ry:n yhdyshenkilönä.

- WHO on antanut vuonna 1986 tietyt suositukset synnytyksen hoitoon. Siellä on muun muassa sellaisia kohtia, että jokaisen naisen tulisi saada valita oma synnytysasentonsa ja että naiselle ei tehtäisi rutiininomaista välilihan leikkausta.

Kohon mukaan Etelä-Karjalassa äidit on käytännössä pakotettu synnyttämään selällään, koska kätilöt eivät suostu tuomaan synnytysjakkaraa tai patjaa lattialle ja vastustavat (Huom. !!!!!!!!! ) muita synnytysasentoja kuten konttausasentoa ja seisovaa asentoa.

- Kaikissa muissa Suomen sairaaloissa saa käyttää vuokrattua synnytysallasta paitsi Etelä-Karjalan keskussairaalassa.(!!!!!!)

- Täällä ei myöskään ole mahdollista, että sisätutkimus tehtäisiin muuten kuin selällään. Pystyasennossa tutkimus olisi äidille paljon helpompi ja kivuttomampi.

Monen äidin mielestä synnytyksen kokemus riippuu hoitavasta kätilöstä.

- Ne muutamat, jotka ikävää kohtelua antavat, pilaavat koko osaston maineen. Kertaalleen jo synnyttäneet eivät uskalla valittaa saamastaan hoidosta, koska he pelkäävät, että se vaikuttaisi omien tulevien synnytysten hoitoon haitallisesti, arvelee keskussairaalassa kolme kertaa synnyttänyt Sirpa Räihä.( !!!!! 3 X ja pelkää edelleen kertoa mielipiteensä hoidon laadusta, ksoka kostetaan huonolla hoidolla jatkossa !!!!!!!!!!!)

Kohon mukaan Etelä-Karjalan keskussairaalassa ja muissakin sairaaloissa tarvitaan asennemuutosta (Huomio !!!!!! ).

- Täältä puuttuu avoin keskustelu. ( Huomio !!!!! ) Peräänkuuluttaisin tähän yhteistä kommunikaatiota kätilön ja synnyttävän äidin välille.( Luulisi olevan luonnollista ns. " karjalaiselle " väelle, mutta se ei olekaan kuin MYYTTI ja päälleliimattua " uosukaisuutta " )

Minusta kuva vanhoillisuudesta ja epäempaattisuudesta. Onko tämä sitä " karjalaisuutta " ? Ei taatusti. Se taisi jäädä sinne rajan taa.

Imatra on minusta IHAN TAVALLINEN SUOMALAINEN KAUPUNKI, mutta muuttovoittoinen. Miksi siellä ei viihdytä?
  • 8 / 15
  • Public eye
  • 18.11.2008 22:23
Niin, kuten tästäkin keskustelusta näemme, on ihmisiä jotka tietävät, ja sitten on ihmisiä, jotka uskovat tietävänsä ja ovat kärkkäitä käyttämään luulojaan muiden leimaamisessa. Eihän siitä muuta seuraa kuin anteeksipyyntöjä, vaikka ne eivät sydämestä tulisikaan.

On myös oikeasti uskovaisia ihmisiä, jotka ovat sisäistäneet uskonsa ydinsanoman ja toteuttavat sitä hiljaisesti omassa elämässään. Sitten on niitä, jotka pitävät suurta meteliä "uskovaisuudestaan" mutta joilla ei ole harmainta aavistusta siitä, mitä varten se usko on olemassa. He luulevat, että ylettömällä mesoamisella ja oman erinomaisuuden korostamisella se taivaspaikka aukeaa. Kukaan ei ole vielä tullut kertomaan, miten kävi...

Olli Aalto on näköjään saanut seurakuntalaistensa keskustelussa paljon tukea oikeasti uskovaisilta ihmisiltä. Ne muut ovat sitten lähetelleet vähän toisentyyppisiä viestejä.
  • 9 / 15
  • Classy Rascal
  • 18.11.2008 22:53
Hyi miten epäisänmaallista tekstiä nimimerkiltä "Napalmia"! Ei kannattaisi liikaa noita paperitehtaita haukkua. Voi olla, että kohta itket niiden perään.

Ja "Public eyen" kommentointi, niin... jokainen voi rivien välistä lukea, tämä jo entuudestaankin tuttu Ranneliike.netin ja etenkin nimimerkille "Public eye" tyypillinen (ks. viesti 7/15: http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=7238) vice versa-ilmiö: minä en ole oikeasti uskovainen ihminen eikä kukaan muukaan, joka pitää kiinni siitä, mitä Raamattuun on kirjoitettu. Eli toisin sanoin: tulkitse päinvastoin! : )
Etelä-Saimaan (18.11.2008) jutun otsikko ja ingressi paperilehdessä.

- Olli Aallolle vyöryi tukea verkkokyselyssä.

- Etelä-Saimaan verkkokyselyn tuloksia yritettiin manipuloida rankasti. Yli 2000 vastausta, joissa Olli Aallon jatkamista kirkkoherrana vastustettiin, tuli samasta IP-osoitteesta.
Kotimaa uutisoi Etelä-Saimaa -lehden tutkimuksista:

http://www.kotimaa.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=6982&Itemid=38

Lehden teettämän kyselytutkimuksen mukaa 61% imatralaisista katsoo, että Olli Aalto voisi jatkaa kirkkoherrana. 25% katsoo, että hän ei voi jatkaa ja 14% ei osaa sanoa.

Kaikkein aktiivisimmista kirkossa kävijöistä 47% vastustaa Aallon jatkamista ja 41% puoltaa.

Aallon uskottavuuden katsoo heikentyneen 30% vastaajista ja kirkon uskottavuuden 24%. Valtaosa ei näe kummankaan uskottavuuden kärsineen kohun vuoksi.

Minusta tämä tutkimustulos on Juhanin esittämän kanssa hyvin samansuuntainen. Tämä perustui satunnaisotokseen eikä kyselyyn vapaaehtoisesti osallistuneiden mielipiteisiin.
Imatra kuuluu historiallisesti Savon maakuntaan. Sehän näkyy Pikku Jättiläisen 1946 kartassa sivulla 431. Ennen kaikkea siellä asuu savolaisia.