Paavi Afrikassa (juttukommentit)

Varmaa on kumminkin että paavi suoltaa sammakoita taas suustaan matkallaan siihen malliin, että matkan tuloksesta saadaan runsaasti siunailtu.
  • 3 / 18
  • Public eye
  • 17.3.2009 17:48
Ja afrikkalaiset tuntevat itsensä varmaan erityisen siunatuiksi saadessaan ihailla Paavin matkapuvustoa. Näkevät kerrankin Pradan ynnä muiden huippumuodinluojien asusteita ihan livenä ja taatusti aitoina.
No tulihan se jo sieltä. Spiegel.de kertoo vatikaanin näkemyksestä, jonka mukaan kondomien käyttö ei hillitse HIV-pandemiaa vaan kiihdyttää sitä. Minä melkein luulen, että Vatikaani laskee kyynisesti kolmannen maailman varaan oman organisaationsa pystyssä pitämiseksi, ja tekee kaikkensa pitääkseen tämän maailman tarpeeksi köyhänä ja kouluttamattomana. Mitä enemmän on koulutettuja, sitä harvemmin käy kirkon uksi.
Toivon lisää kondomilausunnon kaltaisia paavillisia sammakoita. Ne ovat todella hyvää anti-mainontaa katolisesta kirkosta kautta maailman.
  • 7 / 18
  • Rokkihomo
  • 19.3.2009 16:28
Just.
Nevermind pikkutyttöjä jotka yrittävät esim. Filippiineillä käyttää ehkäisyvaahtona hammastahnaa, kunhan katoliselle kirkolle saa nauraa.
  • 8 / 18
  • Rokkihomo
  • 19.3.2009 16:29
...Kun ei sen vähän toista miljardia jäsentä ihan heti siitä kirkosta eroa.
AFP kertoo, että paavin lausunnon seurauksena Espanja lähettää Afrikkaan miljoona kondomia taistelussa AIDSia vastaan. Espanjan terveysministeri perusteli tavoitteen olevan epidemian torjunta. Maailmanlaajuisesti 33 miljoonaa ihmistä on saanut tartunnan. Heistä kaksikolmasosaa on Afrikassa.

Vatikaanin tiedottaja puolusteli paavin lausuntoa toteamalla: "Teidän ei pidä odottaa, että tämä matka muuttaisi katolisen kirkon käsityskantaa AIDS-ongelmaan".

Ryhmän edustaja, joka koettaa saada hoitoa sairastuneille, totesi 81-vuotiaan paavin menettäneen kosketuksensa nykypäivän maailmaan.
Edellinen paavi kuoli liian aikaisin. Toivoin, että hän olisi elänyt kituuttaen ja kärsien vielä ainakin 20 vuotta ja puhunut yhä enemmän puuta heinää.

Mutta tämäkin paavi on aikamoisessa vauhdissa. Toivon hänelle pitkää ikää, paljon sekavia puheita, harhanäkyjä ja muutenkin vilkasta mielen toimintaa - varsinkin verbaalisella puolella (sammakkoja tuottaen).

Ja seuraava paavi voisikin olla sitten joku todella vanhoollinen tyyppi Afrikasta. Sellainen, joka vähät välittää Eurooppalaisesta sivistyksestä, maallistumisesta ja tavoista. Afrikkalaisille tämä olisi varmaan paha asia, mutta katolisen kirkon vaikutus Euroopassa varmasti vähenisi entisestään kun paavi alkaisi saarnata eurooppalaisille kondomien pahuudesta yms. yms.

Toivottavasti tämä nykyinen "death vader" -klooni jatkaa tyhmyyksien puhumista yhä enenevässä tahdissa.

http://totallylookslike.files.wordpress.com/2008/07/pope-benedict.jpg
Eikös tämä nykyinen paavi nimenomaan ollut se edellisen paavin pääasiallinen puheenkirjoittaja. Ja kondomien pahuudesta hänkin saarnaa jo aivan tarpeeksi, ei siitä enää edes afrikkalainen paavi juuri paremmaksi pystyisi panemaan.
Amnesty International USA on julkaissut lehdistötiedotteen, jossa paavia kehotetaan toistamaan Kamerunin vierailun yhteydessä kantansa homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin lopettamiseksi.

Kamerunin rikoslaki kriminalisoi samaa sukupuolta olevat suhteet.

Amnesty International on raportoinut kolmen viime vuoden ajalta useista nuorten miesten ja naisten pidätyksistä ja vangitsemisista. Heitä on sakotettu tai tuomittu vankilaan siksi, että he ovat osallistuneet molemminpuolisella yhteisymmärryksellä samaa sukupuolta olevien väliseen seksisuhteeseen.

Lehdistötiedote:
http://www.amnestyusa.org/document.php?id=ENGPRE200903189788&lang=e
  • 14 / 18
  • Tero Kankaanperä
  • 23.3.2009 20:15
Mulla on kysymys: jos istuva valtionpäämies voidaan nykyään haastaa Haagin tuomioistuimeen sotarikoksista, rikoksista ihmisyyttä vastaan ja kansanmurhasta, miksi paavia ei ole vielä haastettu vastaamaan niistä miljoonista hengistä jotka hänen puheensa ovat maksaneet?

(ja miksi George W. Bush tee hänelle seuraa istuntoa odottavien listalla...?)
Paavi kävi Afrikassa. Nyt hän on taas turvallisesti kotona. Paavi on mies, joka on valinnut vaihtoehtoisen, epätavallisen elämäntavan. Hän elää ilman monogaamista parisuhdetta, ilman seksuaalipartneria, pienessä hierarkisesti järjestyneessä miesten ryhmässä. Asiallisesti tarkasteltuna paavin elämäntapa on hyvin samanlainen, kuin elämäntapa 1970-luvulla syntyneissä samaa sukupuolta olevien ihmisten esoteerissävytteisissä yhdessäasumiskommuuneissa. On järjestytty yhteisöllisesti. Yksityisomaisuus ja statussymbolit eivät merkitse kovinkaan paljon. Sen sijaan painoa pannaan yhteisiin henkisiin rituuaaleihin. Ollaan immuuneja rahan ja muodin vaikutuksille, ja toisen sukupuolen houkutuksille. Se, miten muu yhteiskunta elää ja ajattelee, ei paljon kosketa. On löydetty oma totuus.

Näin analysoi itävaltalainen Presse.com paavin elämää ja asemaa. Artikkelissa puolustetaan elämäntyylejä, jotka poikkeavat totutusta - ne ovat ihan okei. Niitä pitää suojella, jotta ei syntyisi heteroiden, parisuhteessa olevien ja perheessä elävien painostusta ja tukahduttamista. Paavi, arvohenkilät, sielunhoitajat ja munkit ja nunnat: heidän pitää saada elää niin kuin he haluavat. Kukaan älköön painostako heitä lisääntymishommmin eikä heidän epäsukupuolisia taipumuksiaan saa pitää sairautena tai kirjoittaa heille määräyksiä siitä, miten heidän pitää hoidella lähisuhteitaan. Suomme heille heidän spirituaaliset ilonsa.

Mutta kirjoittaja muistuttaa, että myös heteroseksuaalinen parisuhteeessa ja perheessä elävä enemmistö tarvitsee samalla tavalla kunnioitusta. On kunnioitettava heidän arkeaan ja heidän elämänkokemustaan ja parisuhdekokemustaan. Esim. Afrikassa. Kamerunissa kristillinen nainen, joka etsii neuvoa kristilliseltä klinikalta, koska hänen miehensä on HIV-positiivinen. Paavi suosittelee tälle naiselle elinikäistä pidättyväisyyttä ja sanoo, että kondomi ei ole mikään ratkaisu Afrikassa. Ja äidille, jolla on 10 lasta ja jonka uusi raskaus voi vaarantaa elämän, neuvo on tällainen: Sikiö on aina tärkeämpi kuin äidin ruumis. Vaikka terveys olisi vaarassa, se ei oikeuta raskauden keskeyttämiseen. Eikä siihen vaikuta, että on 10 lasta, jotka tarvitsisivat äidin huolenpitoa. Voiko tällaisia ohjeita kutsua muiksi kuin kieroonkasvaneiksi ja elämälle vieraiksi. Ja myös ihmistä halveksiviksi ja kauheiksi.

Abstraktit periaatteet kukoistavat sitä paremmin, mitä vähemmän niillä on tekemistä todellisen, likaiseksi katsotun tosielämän kanssa. Elämänkokemus vaurioittaa híenoja periaatteita. Se, jolla on kaikkein vähiten elämästä tuntumaa, se kaikkein säälimättömimmin heristelee etusormeaan muille varoitukseksi.

Kirjoittaja on Sibylle Hamann, wieniläinen journalisti.
Tuo teksti on erittäin oikeaan osuvaa. Jään innostuneena odottelemaan paavin seuraavaa möläytystä, jonka toivon jälleen ylittävän typeryydessä kaikki edelliset.

Katolisella maailmalla on vakava ongelma. He ovat hirttäytyneet paavin erehtymättömyyteen. Heille on nyt todella hankalaa yrittää kiemurrella ulos paavin päättömistäkin kommenteista.

Lisää samaa puhetta ja maailmalla miljoonat typerykset alkavat hiljalleen havaita, että heidän kaikkitietävä ja erehtymätön korkein johtajansa onkin aivan tavallinen ja erehtyvä ihminen, jolla on epänormaali suhde omaan seksuaalisuuteensa.
Uutistoimisto AFP (Pariisi) kertoo erään maailman johtavan lääketieteellisen julkaisun esittäneen varsin jyrkän kannanoton paavin kondomilausunnon vuoksi.

Lancet:

- Väittämällä että kondomit pahentavat HIV/AIDS-ongelmaa, paavi on julkisesti vääristellyt tieteellisiä todisteita mainostaakseen katolista oppijärjestelmää (doktriinia) tässä asiassa.

- On epäselvää johtuiko paavin virhe tietämättömyydestä vaiko häikäilemättömästä yrityksestä manipuloida tiedettä katolisen ideologian tukemiseksi.

- Kommentti on esitetty ja jatko ei ole se, että Vatikaani yrittää parannella paavin sanoja, jatkaen totuuden peukalointia.

Lancetin kommentti on eräs kovasanaisimmista, joita olen siltä suunnalta koskaan kuullut. AFP:n uutinen kokonaisuudessaan osoitteessa:
http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5hfPWp-D8Ds_atqj13FY4r9K2n0lg