• Kauneuspilkku

ongelma

Kun paperitehtaiden ympärillä vellova keskustelu ei tunnu laantuvan voi itsekin hämmentää soppaa omalla pienellä lusikallaan.
Ensinnäkin olen sitä mieltä, että yleisesti työnantajien tulisi tuntea enemmän yhteiskuntavastuuta eikä vaan korjata investointitukia ja siirtää tuotanto seuraavaan maahan kuin tuet on käytetty.
Se, että maailma pyörii osakekurssein tahdissa, ei ole mitään uutta. Mutta se, että omistajat ikään kuin pesevät kätensä vetoamalla siihen, että pitää huolehtia sijoituksen markkina-arvosta, ei poista omistajavastuuta. Ainakin valtio-omistajalla tällainen vastuu pitäisi olla itsestään selvä.
Toisaalta koko jatkuvaan talouskasvuun perustuva elämäntapamme kuitenkin tuhoaa tämän sivilisaatiomme, joten ehkä sitten mennään tuhoa kohden kaasu pohjassa, pääasia, että minulla menee hyvin, eikö?

Ja tästä päästäänkin paperimiehiin itseensä. Eli olisiko maltillisempi palkkataso auttanut yhtään tuotannon pitämisessä kotimaassa? Vaikka henkilöstökulut eivät olekaan alalla suurimmat, silti tuotantoa siirretään yllättäen halvempiin maihin. paperimiesten palkat kun sattuvat olemaan aika paljon suurempia kuin teollisuuden palkat keskimäärin puhumattakaan suomalaisten keskipalkoista.
Eli itku pitkästä ilosta.

Ja lopuksi, jos ihminen on sitä mieltä, että työtä tänne heti perjele, että minä en ainakaan voi muuttaa, kun harrastan metsästystä ja millä siellä etelässä mitään voi metsästää, ei ongelma todellakaan ole vain työnantajassa.

3 kommenttia

Roope2

28.1.2008 12:08

Kuinka paljon me kuluttajina sitten olemme valmiita maksamaan siitä työnantajien tuntemasta yhteiskuntavastuusta? Mikä olisi se oikea vuosi, johon elinkeinoelämän muutos olisi pitänyt pysäyttää? Mihin valtion pitää käyttää rahansa? Ei minulla ole oikeita vastauksia.

martin

28.1.2008 13:15

maksaa ... maksaa ... maksaa ... maksaa ... maksaa ... maksaa ... ... ... maksaako ... maksaako ... maksaako ... maksaako ... ... ... jne.

Kauneuspilkku

28.1.2008 13:56

Niin ei minullakaan ... mutta jotenkin tuntuu, että tämä nykymeno ei ainakaan ole vastaus, mihinkään. Se, että puhutaan kestävästä kehityksestä puhutaan esim. siitä miten uudet autot saastuttavat vähemmän kuiin vanhat, mutta ei otetan huomioon kuinka paljon uusien autojen valmsitaminen saastuttaa sen sijaan että ajettaisiin vanhat loppuun. Se, että kaikkea pitää koko ajan kuluttaa, tuotaa, tuotteistaa, markkinoida...