United Airlinesin lento 93 elokuvana

  • Teema
  • Historia
  • vaeltaja2006
  • 2

Illan elokuvassa kerrotaan UA:n lennosta 93. Se oli yksi terroristien kaappaamista koneista syyskuun 11. päivänä 2001. Lento lähti Newarkin kentältä hieman myöhässä klo 8:n jälkeen. Kone oli jo lentänyt jonkin aikaa, kun se kaapattiin. Pilotin paikalle istui yksi kaappaajista, libanonilainen Ziad Jarrah, joka oli käynyt edellisten vuosien aikana pilottikoulutuksen USAssa yksityisessä lentokoulussa. Koneen varsinainen kapteeni ilmeisesti surmattiin kaappauksen yhteydessä.

Matkustamossa nousi kapina. Matkustajat soittelivat omaisilleen ja saivat kuulla New Yorkin WTC-tornitalojen olevan liekeissä. Joukko matkustajia alkoi vastarinnan. Joukossa oli Mark Bingham, joka soitti äidilleen muutamaa minuuttia ennen maahansyöksyä. Äiti uskoo, että poika oli mukana estämässä monien muiden kuoleman. Bingham oli San Franciscon Fog Rugby Clubin jäsen ja hänen oli tarkoitus olla 2002 mukana Sydneyssä Gay Gameseissa.

Kone syöksyi pellolle klo 10:n jälkeen. Lennon tapahtumia pohdittiin myös homomediassa. Elokuva alkaaa Mtv3:ssa tänään perjantaina klo 23.05. Onkohan siinä tätä näkökulmaa?

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://ranneliike.net/teema/911-terrori-iskut?cid=10&aid=6043


2 kommenttia

Eivät varmaankaan käy läpi koneen henkilökunnan, matkustajien tai kaappaajienkaan seksuaalisia suuntautumisia - niillä kun ei taida olla erityisemmin merkitystä tapahtumiin.

Vai pitäisikö tuo kertoa jotenkin niin, että kaappri-aseksuaalit kaappasi hoterosti koneen, surmasivat bi-perämiehen ja kamppailivat trans-lentoemon kanssa, mutta sitten lopulta kone gaykautettin kuitenkin peltoon ja koko konkkaronkka sai sukupuolineutraalisti surmansa.

Kommenttia muokattu: 08.09.2012 klo 15:41
Mutta käytiinhän siinä läpi muutaman matkustajan seksuaalisia suuntautumisia eli heterosuhteita. Oli perheitä eli lapsia vaimo ja isovanhempia, eli amerikkalaisperheidylliä. Yksi pariskunta tosin oli ollut jo avioeron partaalla.

Mark Bingham ei noussut sellaiseksi päähenkilöksi, jonka perhesuhteita ja puheluita kaapatusta koneesta olisi kuvattu laajemmin. Alussa hän soitti jollekin kaverilleen - ehkä miesystävälleen.