Tuula Juvosesta Vuoden Lyyti 2016

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Tuula Juvonen (kuva: Vaeltaja2006)

Akatemiatutkija, Dosentti Tuula Juvonen on nimitetty vuoden 2016 Lyytiksi. Nimityksen takana on Naisasialiitto Unioni, joka myöntää Lyyti-arvonimen vuosittain tunnustukseksi ansiokkaasta tasa-arvotyöstä.

Tuula Juvonen on seksuaali- ja sukupuolikysymyksiin erikoistunut akatemiatutkija Tampereen yliopistossa. Juvonen on väitellyt Tampereen yliopistosta sosiaalipolitiikan oppiaineesta vuonna 2002, ja hänen palkittu väitöskirjansa käsitteli homoseksuaalisuutta koskevien merkitysten ja uskomusten rakentumista sotien jälkeisessä Suomessa

Perusteluissa todetaan, että Juvonen on toiminut sukupuolentutkimuksen opiskelijoille ja muulle tiedeyhteisölle innostavana, kaikki osapuolet huomioon ottavana opettajana, mentorina ja esikuvana. Juvosen työ lesbo-, homo-, ja queer-tutkimuksen parissa, erityisesti paikallisen lesbohistorian tutkimuksessa on uraa uurtavaa.

Naisasialiitto Unioni nimittää Vuoden Lyytin Unionin edesmenneen aktiivin ja Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan pitkäaikaisen pääsihteerin Eeva-Liisa Tuomisen eli Lyytin muistoksi. Arvonimen saaja palkittiin Naisasialiitto Unionin Kesäjuhlassa Villa Salinissa Helsingin Lauttasaaressa keskiviikkona 8. kesäkuuta.

Lyyti nimettiin nyt 18. kerran. Palkinnon ovat aikaisemmin saaneet mm. ministeri Elisabeth Rehn, sairaanhoitaja, tutkija Fadumo Dayib, Kynnys ry:n puheenjohtaja Amu Urhonen, stand up -koomikko Heli Sutela, muusikko Paula Vesala, kirkkoherra Marja-Sisko Aalto, kirjailija Anja Snellman, vankilanjohtaja Kaisa Tammi-Moilanen ja Helsingin yliopiston Kristiina-Instituutti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Naisasialiitto Unioni on poliittisesti sitoutumaton feministinen naisjärjestö, jonka tavoitteena on naisten aseman parantaminen ja sukupuolisyrjinnän poistaminen.

Naisasialiitto Unioni: Tuula Juvosesta Vuoden Lyyti 2016
Kiertokävely Tampereen homo- ja lesbohistoriaan
Avoimesti homoseksuaalisia poliitikkoja – erityisesti lesboja – on edelleen hyvin vähän

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!