Setan edustajakokous valitsi uusia jäseniä hallitukseen ja keskusteli hlbti-vähemmistöihin kuuluvista pakolaisista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Setan edustajakokouksen väkeä (kuva: Mikko Kivinen)

Viikonloppuna Kauniaisissa järjestetyssä Setan edustajakokouksessa hyväksyttiin esimerkiksi järjestön talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Setan viestinnällinen pääteema tulevalle vuodelle on hyvinvointi.

Setan hallituksen uusia jäseniä

Kokouksessa valittiin sunnuntaina järjestön uudeksi toiseksi varapuheenjohtajaksi Viima Lampinen. Varapuheenjohtajan valinta ratkesi vasta toisella kierroksella, koska kukaan ei saanut yli puolta äänistä. Hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin Emil Bulut, Mari Mäki ja Henna Vidén sekä varajäseneksi Anssi Pirttijärvi.

Syksyllä 2014 puheenjohtajaksi valittu Panu Mäenpää jatkaa tehtävässään myös vuoden 2016, samoin toinen varapuheenjohtaja Sara Sundell ja hallituksen jäsenet Samuel Susilinna, Jenni Kemppi sekä varajäsenen Krister Karttunen.

Pakolaiskysymys puhutti

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Edustajakokous keskusteli hlbti-vähemmistöihin kuuluvista pakolaisista. Edustajakokous hyväksyi kannanoton, jossa vaaditaan, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien turvapaikanhakijoiden erityistarpeisiin on vastattava.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ovat esimerkiksi vastaanottokeskuksissa kohdanneet syrjintää muiden asukkaiden taholta. Seta painottaa, että viranomaisten tulee kaikessa toiminnassaan, ei pelkästään puuttua syrjintään ja häirintään, vaan pyrkiä aktiivisesti myös ennaltaehkäisemään sitä niin vastaanottokeskuksissa kuin koko yhteiskunnassa.

Edustajakokouksessa käsiteltiin myös esityksiä ns. sukupuolipariteetin poistamista ja suurten alajärjestöjen äänimäärän rajoittamista edustajakokouksessa. Kumpikaan näistä ei toteutunut.

Vuosittainen kokous päättää Setan kurssista

Vuosittain marras-joulukuun taitteessa järjestettävässä edustajakokouksessa valtaa käyttävät kattojärjestö Setan jäsenjärjestöjen edustajat. Aloiteoikeus on Setan jäsenjärjestöillä ja niiden jäsenillä.

Ihmisoikeusjärjestö Seta on perustettu vuonna 1974, ja sillä on 24 jäsenjärjestöä eri puolilla maata. Osa jäsenjärjestöistä on alueellisia ja osa tiettyyn aihepiiriin keskittyviä. Seta kertoo tavoitteekseen sen, että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina osana suomalaista yhteiskuntaa - riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.

Kokouksen kulkua saattoi seurata Twitterissä tunnisteella #setaedari.

Setan hallitus miltei kokonaisuudessaan. Vasemmalta oikealle: Anssi Pirttijärvi, Emil Bulut, Samuel Susilinna, Jenni Kemppi, Sara Sundell, puheenjohtaja Panu Mäenpää, Mari Mäki, Viima Lampinen ja Henna Vidén. Krister Karttunen puuttuu kuvasta. (kuva: Mikko Kivinen)
Setan puheenjohtajana jatkaa Panu Mäenpää (kuva: Mikko Kivinen)

seta.fi
Seta: Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien turvapaikanhakijoiden erityistarpeisiin vastattava
Setan edustajakokous koolla, seurattavissa Twitterissä tunnisteella #setaedari

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!