Pastasota puhkesi Italiassa seurauksena homovastaisesta lausumasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 16

Italian johtavan pastavalmistajan, Barillan toimitusjohtaja laukoi keskiviikon radiohaastattelussa, etteivät he tule ikinä sallimaan mainonnassaan homoperheitä, koska yhtiö on linjannut, etteivät he ole samaa mieltä homojen kanssa.

Yrityksen toimitusjohtajan mielestä he haluavat klassisen perheen olevan esillä, jossa naisella on päärooli. Toimittaja kysyi suoraan, josko he ottaisivat mainontaansa mukaan myös homoperheitä. Vastaus oli selkeän torjuva. Toimitusjohtaja vastusti myös homoparien adoptio-oikeutta, mutta sallisi homoavioliitot.

Hän totesi, että jos homot "pitävät pastastamme ja mainonnastamme, he syövät pastaamme. Elleivät he pidä, silloin he eivät sitä syö ja voivat syödä jonkin toisen brandin pastaa".

Homojärjestö Equality Italian johtaja Aurelio Mancuso piti Barillan toimitusjohtajan kommenttia "hyökkäävän provokatiivisena". Mancusco kehotti ihmisiä boikotoimaan yhtiön kaikkia tuotteita: "Me hyväksymme Barillan omistajan kutsun olla syömättä heidän pastaansa".

Kehotus boikottiin levisi välittömästi ja laajalti sosiaalisessa mediassa Italiassa ja hieman myöhemmin muualla maailmassa. Jopa jotkut Italian parlamentin jäsenistä ovat ilmoittaneet pistäneensä yrityksen tuotteet boikottiin. Joku heistä totesi lausunnon olevan jälleen yksi esimerkki homofobiasta italialaiseen tyyliin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Barilla brändi on yksi tunnetuimpia niin Italiassa kuin muuallakin maailmassa. Yhtiö on myös Italian yksi suurimmista mainostajista. He käyttävät teemanaan onnellista perhettä, joka asuu maalla, italialialaisen maalaismaiseman ideaalissa. Yhtiön slogan on "Missä Barilla, siellä koti!"

Torstaina Barillan omistaja esitti julkisen anteeksipyynnön, selittäen tarkoittaneensa, että "yksinkertaisesti nainen on pääroolissa perheessä".

Advocaten uutinen pastasodan alkamisesta
Uutistoimisto ANSA (Italia) uutisoi bokotista

16 kommenttia

Maailmalla jotkut näistä homovastaisiin yrityksiin kohdistuneista tuoteboikoteista ovat muuttaneet yritysten linjaa aikasempaa homomyönteisemmäksi.

Noloja epäonnistumisiakin on sattunut. Venäjä-boikotti kohdistettiin ainakin Amerikassa vodkaan, joka valmistetaan Venäjän ulkopuolella.
Toimitusjohtaja Barillan lausumasta voisi vetää sellaisen johtopäätöksen, että kun lesboperheessä on kaksi aikuista naista, niin sehän on kaksin verroin parempi, koska "nainen ON pääroolissa perheessä".