Homous ei Saksassa poliitikon suosiota vie, muttei syrjivä asennekaan

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 1

Poliittisten johtajien sukupuolisen suuntautumisen kannatusmerkityksen yhdentekevyys heijastuu Saksan poliitikkojen suosion kehityksessä. Toisaalta kielteinen suhtautuminen HLBT-tasa-arvoon häviää muille julkisen keskustelun aiheille eikä ole kannatuskehityksessä oleellinen haitta, muiden tekijöiden ollessa kohdallaan.

Tuoreimmassa ARD:n tyytyväisyyskyselyssä kristillisdemokraattien kansleri Merkel on ottanut suuren etumatkan SPD:n kansleriehdokkaaseen Steinbrückiin. Samasta selvityksestä ilmenee, että ulkoministeri Guido Westerwellen tyytyväisyystulos on 40 prosenttia. Westerwellen puolue FDP horjuu äänikynnyksen rajoilla, mutta tällä ei ole ollut vaikutusta Westerwellen julkisuuskuvaan.

Selvitykset osoittavat, että CDU:n ja Merkelin nuiva suhtautuminen perhelainsäädännön uudistamiseen ei ole nousua haitannut. Minkä SPD menettää, sen yleensä vihreät ja osittain vasemmisto saavat. Merkelin johtajuus voi kuitenkin nostaa CDU:n kannatusta. Saksalaiskommenteissa ei uskota siihen, että maahan voitaisiin syksyllä muodostaa hallitus, jossa olisivat muut ja CDU ei. Tasa-arvokysymykset ovat kansallisesti katveessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Steinbrückin kannatuksen romahtaminen on johtanut myös pohdintoihin siitä, pitäisikö puolueen vielä vaihtaa kansleriehdokastaan.

Kannatuskatsaus ARD:ssä

1 kommenttia

Sinänsä ihan loogista, sillä pienen vähemmistön oikeudet eivät ole valtaväestön mielessä ensimmäisenä. Luulen, että saksalaiset ovat tykästyneet Merkelin eurolinjaan. Asennemuutoksesta kielii kuitenkin juuri esimerkiksi se, ettei homoseksualisuus paina näennäisliberaalin ulkoministerin suosiota. Eivätkä laajat mielipidetiedustelutkaan anna tekosyytä homoja syrjivän lainsäädännön jatkumiselle.

Eli siis, jos eurokriisin ilma katoaa kristillisteokraattien siipien alta, kiinnittyy huomio luultavasti toisiin asioihin. Saksalaiset ovat varsin kiinnostuneita pitämään maansa julkikuvan mahdollisen vapaamielisenä maansa menneisyyden huomioonottaen.