lepakkolaakso.net
Tunnus    Salasana    
  


ranneliike.net
kimmoliisa.net
Palveluoppaassa mukana
IT-Palvelu Taitava
Kotisivut ja IT-tuki taitavasti. Kotisivuihin kuuluu suunnittelu, toteutus ja hostaus. IT-tukeen kuuluu mm. opastus uusien laitteiden hankinnassa, nykyisten laitteiden huollot ja korjaukset, ohjelmistojen asennukset sekä käytön neuvonta. Myös kotikäynnit.
yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat linkit kaikki artikkelit

Eugène Janssonin näyttely Tukholmassa

Ruotsissa Eugène Jansson tunnetaan hyvin, muualla maailmassa hän on vasta äskettäin herättänyt huomiota. Hän oli ehkä Ruotsin ensimmäinen homotaiteilija. Hänen töitään on lauantaista alkaen näyttelyssä Waldemarsuddessa Skanssenin eteläpuolella Djurgårdenilla.

Eugène Jansson eli vuosina 1862-1915. Hän oli suosittu taiteilija ja teki paljon kaupunkikuvia. Kuitenkin elämänsä viimeisen vuosikymmenen hän maalasi aivan erilaisia kuvia: nuoria miehiä, työläisiä, merimiehiä, urheilijoita - ja useimmat alastomina. Taiteilija loi hyvät suhteet moniin malleihinsa ja hän eli yhdessä Knut Nymanin kanssa vuodet 1907-1913. Tukholma oli jonkinlainen homokulttuurin eldorado 1900-luvun alussa.

Historiallisesti kiinnostavia ovat kuvat Flottans badhusista. Siinä kylpylässä käyskenneltiin alasti, ja paikka oli taiteilijoiden ja homojen suosiossa.

Vähän ennen Janssonin kuolemaa hänen nuorempi veljensä tuhosi Janssonin yksityisarkiston, koska hän pelkäsi homomateriaalien raunioittavan taiteilijan maineen.

On kulunut 150 vuotta taiteilijan syntymästä. Merkkivuoden kunniaksi myös Thielska Galleriet esittelee omaa Jansson-kokoelmaansa.


Jaa Facebookissa

 

Kommentoi juttua: (Lähetä asia- ja kirjoitusvirheistä viesti henkilökohtaisesti kirjoittajalle, ei julkaistavaksi kommentiksi)

Jos lähetät julkaistavaksi tarkoitetun kommentin, se näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.

Lähetä jutun aihetta koskeva kommentti julkaistavaksi
Lähetä henkilökohtainen viesti jutun kirjoittajalle (ei julkaistavaksi)Keskity kommentissasi jutun aiheeseen ja kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä hauku muita ihmisiä. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2016 - Tietoa meistä - Yhteystiedot - FAQ - Käyttöehdot

Virhe toiminnassa

Warning: /home/ranneliike/www/include/teema/aiheblogi_ary_nx.php line 12: include(include/sinuiksi-laatikko.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory

Warning: /home/ranneliike/www/include/teema/aiheblogi_ary_nx.php line 12: include() [function.include]: Failed opening 'include/sinuiksi-laatikko.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear')