lepakkolaakso.net
Tunnus    Salasana    
  


ranneliike.net
kimmoliisa.net
Palveluoppaassa mukana
Hiuskeidas
Henkilökuntamme toteuttaa vaativammatkin persoonalliset työt vankalla ammattitaidolla. Saat meiltä myös ihanat käsi- ja jalkahoidot, ripsipermanentit oman kynnen vahvistuksen geelillä ja rakennekynnet. Erikoisosaamisena meikkaukset ja hiustenpidennykset.

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.

Mitä tehdään homovastaisia vihatekstejä kirjoitteleville

vaeltaja2006 • 29.08.2015 07:44 • 15 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Suomalaisista verkkokeskusteluista ei ole lainkaan vaikeaa löytää homoinhoa tai jopa -vihaa
Saksassa "Enough is enough" -facebook-yhteisö löysi kahden nuoren henkilön homovastaiset kannanotot facebookista. Nuoret ilmiannettiin työnantajille ja he saivat potkut. Nyt kysellään tällaisen toiminnan etiikasta.

Kaikki alkoi siitä, että facebookin käyttäjä Sara K. kirjoitti facebookiin: ”Kaikki homoseksuaalit kuuluu tappaa. Se on vastenmielistä”. Saran miesystävä Max H. oli myös kirjoitellut homo- ja ulkomaalaisvastaisia kommentteja sekä saksalaisille että kansainvälisille sivustoille. Sara oli oppisopimuskoulutuksessa hoivayrityksessä ja hänestä piti tulla vanhusten hoitaja. Max oli postimyyntifirmassa opiskelemassa kauppa-alaa.

Facebookin aktivistiryhmä ”Enough is enough” löysi näiden nuorten homovastaiset vuodatukset. Enough is enough -ryhmään kuuluu Saksassa 68 000 seuraajaa, ja ryhmän tarkoituksena on kaivaa esiin homovastaisia kirjotuksia ja tehdä niistä julkisia. Perimmäinen tarkoitus on lasten ja nuorten suojeleminen vihakirjoittelulta.

”Enough is enough” teki kirjoittelusta ilmoituksen poliisille ja samalla ilmoitettiin asiasta Saran ja Maxin työnantajille. Työnantajien reaktiot olivat nopeita: kumpikin sai potkut samana päivänä. Hoivayritys ilmoitti, että he ovat vastuussa asukkiensa ja toisten työntekijöiden turvallisuudesta, eikä senkaltaisia murhauhkauksia suvaita. Kauppa-alan yritys, joka Berliinissä keskittyy kenkien ja muodin postimyyntiin, ilmoitti, että yrityksen arvot ja Maxin kirjoittelu ovat räikeässä ristiriidassa. Yrityksen asiakaskunta on hyvin monenlaista. Maxin työsuhde ei voinut jatkua.

"Enough is enough" -facebook-ryhmä puolusti keskiviikkona julkisia ilmiantojaan, kun jotkut sivuston fanit alkoivat kysellä, ovatko tällaiset ilmiannot hyväksyttäviä. Enough is enough -ryhmän mukaan on hyvin mahdollista, että vanhusten hoitajan asiakkaina on myös hlbti-vanhuksia. Homovihamielinen hoitaja voi kohdistaa vihansa näihin puolustuskyvyttömiin ihmisiin. Sen takia asia nostettiin julkisuuteen ja tiedoksi työnantajalle. Tieto Saran irtisanomisesta toi facebook-sivulle nopeasti 3 600 ”tykkäämistä”.

Enough is enough ilmoitti myös, että he jatkavat toimintaansa ja paljastavat homofobisia kirjoituksia siihen saakka, kunnes netti on vapaa homofobiasta.


Kritiikkiä


Queer.de-sivuston päätoimittaja kertoi omassa kannanotossaan, että ”Enough is enough” ylitti sopivaisuuden rajan. Tämä tapahtumasarja ei palvele homofobian kitkemistä. Vaikka nuorten homofobiset kirjoittelut ovat äärimmäisen vastenmielisiä ja tuomittavia, niistä tulee tehdä poliisi-ilmoitus ja rangaista asianmukaisesti. Tuomitseminen ja rankaiseminen kuuluu oikeusvaltiossa oikeusviranomaisille, ei jollekin aktivistiryhmälle. Tässä tapauksessa nettiaktivismi loukkasi kahden nuoren persoonallisuutta, pyrki mustamaalaamaan heidät ja tuhosi heidän tulevaisuuden mahdollisuuksiaan. Kampanjan kohteena olisivat pitäneet olla ne poliitikot ja julkisuuden ihmiset, jotka julkisesti kiihottavat homovastaisuuteen. Sara ja Max ovat tavallaan näiden kiihottajien uhreja. Nuoret olisivat tarvinneet oppitunnin demokratiasta ja vähemmistöistä.

Queer.de:n päätoimittajan mukaan Enough is enough julkaisi nuorten nimet ja facebook-kuvat. Olisi hyvä muistaa, että myös homoista ja lesboista on tehty mustia listoja nimineen ja kuvineen. Sellaisilla listoilla pyrittiin tuhoamaan näiden ihmisten tulevaisuus. On tietysti ymmärrettävää, että julkinen valta huonosti reagoi netin homovastaisiin vihanilmauksiin ja aktivistit haluaisivat tehdä jotain asian parantamiseksi. Mutta myös vastustajillamme on perusoikeudet, joita on kunnioitettava.

Tunnemme Saran vain hänen kirjoittelustaan. Emme tiedä, miten hän vanhusten hoitajana käytännössä toimii. Hänestä tuskin tulee homoystävällisempää näiden potkujen jälkeen. Mahdollisesti hän vain radikalisoituu. Miksi työnantaja erotti hänet? Ei ehkä hänen näkemystensä vuoksi,vaan sen takia, että pelättiin julkista loanheittoa yritystä vastaan. Yrityksen nimen julkitulo tällaisessa yhteydessä olisi yritykselle negatiivista mainosta.

Homofobisia ihmisiä on ja tulee aina olemaan. Ei heitä kaikkia voi irtisanoa ja sulkea työelämän ulkopuolelle. Heille tulisi löytää koulutusta ja mahdollisuuksia kohdata erilaisten vähemmistöryhmien ihmisiä. Enough is enough -kaltaisten projektien on tarkkaan harkittava, että toiminta on eettisesti kestävällä pohjalla.

Samansuuntaisia ajatuksia esitti eilen perjantaina Saksan liittopäivien kansanedustaja, sosialidemokraatti Johannes Kahrs. Hän on puolueessaan jonkinlainen hlbti-valtuutettu. Tässä tilanteessa olisi pitänyt kääntyä politiikan ja poliisin puoleen. Yhteiskunnan on löydettävä keinot vihapuheiden hillitsemiseksi. Yksityisten aktivistien toiminta ja nimien julkaiseminen ei ole oikea vastaus tähän ongelmaan.

Myös facebook sai kritiikkiä Johannes Kahrsilta. Vihakirjoitusten poistaminen facebookista toimii huonosti, vaikka facebookin perussäännöissä vihapuheet ovat kiellettyjä. Tässä tarvittaisiin EU:n toimia, koska Facebook on perimmiltään amerikkalainen yritys.(teksti koottu queer.de-sivulla viime päivinä julkaistuista uutisista)

Tästä tekstistä kaikki alkoi

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Australia: Sateenkaariperheistä kertova elokuva kiellettiin Uuden Etelä-Walesin kouluissa

Sami Mollgren • 28.08.2015 10:45 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Uuden Etelä-Walesin osavaltio Australiassa kielsi kouluja esittämästä oppitunnilla samaa sukupuolta olevien vanhempien lapsista kertovaa Gayby Baby -nimistä dokumenttielokuvaa.

Asiasta kertoo Suomessa Yle.

Elokuvassa kerrotaan neljästä lapsesta, joilla on samaa sukupuolta olevat vanhemmat. Elokuvan tarkoitus on kertoa perheiden monimuotoisuudesta.

Elokuva oli tarkoitus esittää suvaitsevaisuuden puolesta perjantaina järjestettävänä Wear it Purple Day -teemapäivänä noin kymmenissä kouluissa eri puolilla Australiaa, joista noin 20 Uudessa Etelä-Walesissa,

Kiellosta päätti osavaltion opetusministeri Andrew Piccoli ja kiellon kannalla on myös osavaltion pääministeri Mike Baird.

- Ymmärrän, että tarkoitus on tarjota esimerkki suvaitsevaisuudesta, ja tuen sitä täysin. Pitääkö se tarjota koulutuntien aikana? Minusta ei, sanoo Baird.

- Minusta suvaitsevaisuus on hyvä asia, mutta minusta sen ympärillä on oltava joitain rajoja. Tällaista voi tarjota, mutta koulutuntien ulkopuolella.

Tukea kiellolle on tullut myös kristillisdemokraattiselta parlamenttiryhmältä, jonka johtaja Fred Nile katsoo kyseessä olevan propagandaelokuvan, joka edistää homoseksuaalista elämäntyyliä tai samaa sukupuolta olevien suhteita, ja lähettää kielteisen viestin nuorille. Hän väittää elokuvan esittämisen hämmentävän lasten enemmistöä.

Kiellon taustalla kerrotaan olevan vanhemmilta tulleet vaatimukset.

Suvaitsevaisuuden puolesta toteutettavan teemapäivän taustalla oleva Katherine Hudson kommentoi Sydney Morning Herald -lehdessä, että kielto olisi ymmärrettävä, jos elokuvassa olisi "irvokkaita seksikohtauksia tai väkivaltaa".

- Mutta kyse on elokuvasta perheistä. Jopa konservatiivisille tällainen olisi helppoa nieltävää, Hudson muistuttaa.

Tehdyn ratkaisun nuorille lähettämästä kielteisestä viestistä on myös oltu huolissaan.

Uuden Etelä-Walesin ratkaisua on kritisoinut myös Victorian osavaltion pääministeri Daniel Andrews.

Australian kaakkoisosassa sijaitsevan Uusi Etelä-Walesin pääkaupunki Sydney on väkiluvultaan Australian suurin kaupunki. Myös Australian pääkaupunkiterritorio sijaitsee osavaltion sisällä, mutta se ei hallinnollisesti kuulu Uuteen Etelä-Walesiin.

Australiassa on pitkään käyty keskustelua avioliiton sallimisesta myös samaa sukupuolta oleville pareille ja viime aikoina vaatimukset hyväksyä tasa-arvoinen avioliittolainsäädäntö ovat voimistuneet läpi puoluekentän. Maassa on osoitettu mieltä homoavioliittojen puolesta aiemminkin kuluvana vuonna. Myös joukko yrityksiä on liittynyt tasa-arvoisen avioliittolain tukijoihin: yrityket ovat julkaisseet lehdissä tasa-arvoista avioliittoa vaativia mainoksia. Puolueista avioliittolain uudistusta vastustaa etenkin pääministeri Tony Abbottin johtama liberaalipuolue.

Samaa sukupuolta olevat parit voivat rekisteröidä parisuhteensa joissain Australian osavaltioissa.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Venetsian pormestari nyt pride-kulkueen kimpussa

Sami Mollgren • 27.08.2015 09:21 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Venetsia rantabulevardia
Venetsian pormestari sanoi La Repubblica -lehdessä, ettei hänen hallitsemassaan Venetsiassa nähdä pride-kulkuetta, jollaiset hänen mukaansa ovat "farssi" ja "äärimmäistä kitschiä".

Suomessa asiasta kertoo Yle.

Kesäkuussa pormestariksi valittu keskustaoikeistolainen liikemies Luigi Brugnaro ehti jo aiemmin pistää pannaan homoteeman sisältävät lastenkirjat kouluista ja kirjastoista. Päätöksellä hän sai aikaan vastaliikkeen ja suututti esimerkiksi Elton Johnin.

Venetsiassa järjestetettiin pride-tapahtuma vuonna 2014 ja se olisi jälleen määrä järjestää vuonna 2016. Vuonna 2015 pride järjestettiin samoin Veneton alueella sijaitsevassa Veronassa. Viime vuosiin asti Italiassa on järjestetty vuosittain kiertävästi eri kaupungeissa pride-tapahtuma, mutta aivan viime vuosina tapahtumia on järjestetty vuosittain useissa kaupungeissa.

Hlbti-järjestöt ovat kritisoineet pormestarin lausuntoja. Esimerkiksi Arcigay -järjestön puheenjohtaja Flavio Romani totesi, että pormestari on muuttumassa pakkomielteiseksi asian suhteen. Hän muistuttaa Venetsian olevan kansainvälinen kaupunki, jossa monet kulttuurit ja uskonnot kohtaavat. Gay Centerin tiedottaja Fabrizio Marrazzo sanoi, ettei pormestarin yritystä häätää homoja Venetsiasta voi hyväksyä.

Italiassa hallitus yrittää sorvata parisuhdelakia samaa sukupuolta oleville pareille. Toistaiseksi Italian lainsäädäntö ei tunnusta samaa sukupuolta olevien parisuhteita. Parisuhdelakiluonnos on jumissa Italian senaatissa. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on todennut Italiaan viitaten, että myös samaa sukupuolta olevilla pareilla on oikeus valtion tarjoamaan suojaan.

Joissain suurissa kaupuneissa pormestarit ovat Italian lakia uhmaten hyväksyneet kaupungissaan rekisteröitäväksi ulkomailla solmittuja samaa sukupuolta olevien välisiä avioliittoja.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Lukion englannin kirjassa tehtävänä keksiä perustelu homojen adoptio-oikeutta vastaan

Sami Mollgren • 25.08.2015 21:07 • 11 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Otavan kustantamassa Open Road 4 -nimisessä lukion ensimmäisen luokan englannin kirjassa on tehtävänä keksiä perustelu väittelle "on monia syitä, miksi homojen ei pitäisi saada adoptoida".

Asiasta käynnistyi keskustelu tiistaiaamuna porilaistytön hämmästyneenä twiitattua kuvan kyseisestä kohdasta.Otavan vieraiden kielien oppimateriaalin tuotepäällikkö Kaija Kaasinen sanoo Ylen mukaan, että noussut lause jäisi ehkä tänä päivänä pois. Kirjan ensimmäinen painos julkaistiin vuonna 2009, ja siitä on sen jälkeen otettu useita painoksia.

- Tämä on asiakaspalaute siinä missä muukin. Lause on nyt mennyt korjaustarvekansioon. Tämä nuori on saanut tämän aikaan ja ollut yhteiskunnallinen vaikuttaja, sanoo Kaasinen Ylelle. Hänen mukaansa kirjan kyseisestä kohdasta tullut palaute oli ensimmäinen lajissaan.

Kyseisen oppikirjan samaista tehtävää käsiteltiin ranneliike.netin keskustelufoorumilla jo keväällä 2014, jolloin tehtävästä levisi kuva sosiaalisessa mediassa. Valtamedia ei tuolloin tarttunut aiheeseen.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Aito Avioliitto -yhdistys on amerikkalaisen homoja vihaavan Mass Resistance -järjestön haarakonttori

JuhaniV • 25.08.2015 17:19 • 45 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Aito Avioliitto -teltta Helsingin päärautatieasemalla 24.8.2015
Aito Avioliitto -yhdistyksen ilmoitettu tavoite on heteroavioliiton suojelu ja lasten edun varjeleminen. Heidän taustajärjestöjensä tavoitteita tarkasteltaessa on kysymys aivan muusta. Mass Resistance on amerikkalainen homoja vihaava järjestö.

Aito Avioliitto -yhdistys ilmoittaa lehdistötiedotteessaan 19.1. 2015 klo 10.00, että tavoitteena on tasa-arvoisen avioliittolain kumoaminen. He kertovat olevansa "maanlaajuinen yhdistys".

Tiedotteessa kerrotaan yhdistyksen useista yhteyksistä homoja vihaaviin ja vastustaviin järjestöihin.

Aito avioliitto ­yhdistys on osa kansainvälistä liikettä, joka on saanut jo miljoonia ihmisiä liikkeelle 
sekä toimimaan aidon avioliiton säilyttämisen puolesta. Aito avioliitto ­yhdistys on allekirjoittanut 
yhteistyösopimuksen 17.1.2015 ranskalaisen La Manif Pour Tous ­liikkeen 
(www.lamanifpourtous.fr/en/) kanssa ja käytämme toiminnassamme samaa tunnusta. Yhteisessä
rintamassa on mm. Iona Institute Irlannissa (www.ionainstitute.ie), Mass Resistance USA:ssa 
(www.massresistance.org) ja Coalition for Marriage Englannissa (c4m.org.uk). 


Yhdistys kertoo olleensa yhteyksissä puolalaisiin ja virolaisiin.

AA-yhdistys ajaa myös Euroopan tasolla sijaissynnytysten kieltämistä Euroopan Neuvoston 47 jäsenmaassa.

Yhdysvalloissa The Southern Poverty Law Center (SPLC) -niminen organisaatio pitää luetteloa vihajärjestöiksi luokitelluista ja sellaisiksi luokiteltavista yhteisöistä. Tällä hetkellä homojen oikeuksia vastustavia yhteisöjä ja järjestöjä on luettelossa peräti 18 kappaletta. SPLC on kerännyt tietoa kunkin yhteisön tarkoitusperistä ja toiminnasta. Suomalaisen Aito avioliitto -yhdistyksen sisarjärjestö Mass Resistance -järjestö on vihajärjestöjen ehdokaslistalla vuodelle 2016.

SPLC toteaa useimpien tällä listalla olevien järjestöjen olevan taustaltaan uskonnollisia. Ne levittävät demonisoivaa propagandaa ja muunneltua tietoa niin homoja, kuin muitakin seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvia kohtaan.

Massachusettsissa toimiva vihajärjestö MassResistance sai alkunsa vuonna 1995. Järjestö on puuttunut koulujen seksuaalikasvatuksen opetukseen. Järjestön puheenjohtaja Brian Camenker on väittänyt, että homonuorten itsemurhien ehkäisyyn tarkoitetulla ohjelmalla olikin tavoitteena "homoseksuaalisuuden normalisointi".

Vuonna 2006 Brian Camenker väitti lakiehdotuksesta käydyssä keskustelussa, ettei Holocaustissa kuollut lainkaan homoja. Keskitysleirien vankien vaalean punainen hihamerkki tarkoittikin hänen mukaansa katolista pappia.

Massachusettsissa säädetyn tasa-arvoisen avioliittolain seurauksena Brian Camenkerin mukaan osavaltion kulut kasvoivat merkittävästi siksi, että homojen kotiväkivalta kasvoi räjähdysmäisesti, sekä seurauksena myös "homoparien äärimmäisen häiriintyneistä parisuhteista".

MassResistance -järjestön aineistoa on käännetty ja julkaistu nyt suomeksi otsikolla "Avunhuuto sorrettujen puolesta". Teksti on otsikoitu:
"Mitä homoavioliitot tekivät Massachusettsille? Se on paljon kamalampaa, kuin useimmat ihmiset tietävätkään".

Suomenkielisen tekstin esipuheessa todetaan:

Tämä julkaisu ei ole tarkoitettu homoille ja lesboille luettavaksi,
sillä me emme taistele heitä vastaan! Meillä ei ole mitään
mielenkiintoa sekaantua heidän yksityiselämäänsä. He ovat
ihmisiä siinä missä me kaikki muutkin ja Jumalan rakkauden
kohteita Jeesuksessa Kristuksessa!
Älä siis anna tätä julkaisua homoille ja lesboille luettavaksi!
Se ei ole tarkoitettu heitä varten - anna heidän olla rauhassa!


Kirjoituksen lopussa on lista niistä uhkista, mitä seuraa kun Suomessa on tasa-arvoinen avioliittolaki.

Syntipukkeja he löytävät mm. mediasta.

AA-projektin sisällä käydään keskustelua. Suljetulta FB-sivustolta on listattu lausumia otsikolla:
"Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittoa -ryhmän kootut aivopierut"

Siellä todettiin mm. "Sortaminen on taas AINA valintakysymys. Osa AA-liikkeen aktiiveista käyttäytyy kuin pahaiset koulukiusaajat, ja ovat itse valitettavan sokeita tälle."

AA-projektin jäsenen kauhisteleva puheenvuoro eduskuntatalon rappusilla juuri tasa-arvoisen avioliittolain äänestyksen hetkellä. Aiheena Massachusettsiin säädetyn tasa-arvoisen avioliittolain "vaikutukset". Paikalla oli n. 40 projektin jäsentä. Kadun toisella puolella samaan aikaan oli monta tuhatta tasa-arvoisen avioliittolain kannattajaa. Audiotallenne 28.11.2014: Vaeltaja
AA-projektin telttaillessa Kampissa, ranneliike.netin toimittajalta kiellettiin kuvaaminen. Kun kielto ei saanut vastakaikua, kieltäjä piiloutui kameralta toisen ihmisen taakse.
Miespari kävi tiukkaa keskustelua AA-projektin edustajan kanssa.

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Suomi ei tuputa arvojaan - Soini

jnsto • 24.08.2015 11:39 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Suomen perussuomalaisen ulkoministerin Timo Soinin ensimmäisestä linjapuheesta suurhettiläspäivillä 24.8.15 ei löytynyt yhdellä kuulemalla juuri tukea vähemmistöjen asemalle maailmalla.

Soini toisti näkemyksen, että meidän arvojamme ei pidä "mennä tuputtamaan". Tässä kohdin hän viittasi myös maan korkeimman johdon aiemmin ilmaisemaan asenteeseen.

Suomen ulkoministeritason puuttuminen Venäjän HLBT-oikeustilanteeseen edellisen hallituksen aikana voi olla viimeinen kohdennettu lausuma sillä tasolla pitempään aikaan. Soini kuitenkin mainitsi Venäjän huolestuttavan kehityksen osana erikseen ihmisoikeudet käsitettä tarkemmin erittelemättä.

Soini korosti vielä erikseen uskontojen merkitystä kansainvälisessä politiikassa. "Uskonnoilla on merkitystä, mutta ei niitä tule toisilleen vihamielisinä blokkeina pitää. Yhteisiä nimittäjiä on mahdollista löytää ja niitä myös pitää yhdessä etsiä", Soini sanoi. Hän muistutti myös kunnioittavan vuoropuhelun tärkeydestä.

Kuten jo heti toimikautensa alussa eräässä kansainvälisessä puheessaan Soini nosti voimakkaasti esille naisten ja tyttöjen oikeudet.

Tämä juttu perustui puheen kuunteluun suorana, tekstiä näkemättä.


» Jutun oma sivu
Maarianhaminan ja Paraisten pride-tapahtumat onnistuivat

Sami Mollgren • 24.08.2015 06:40 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Paikallinen sanomalehti Ålandstidningen vaihtoi verkkosivujensa logon sinisestä sateenkaarenväriseen pride-tapahtuman kunniaksi.
Lauantaina Lounais-Suomessa aurinkoisessa säässä järjestetyt pride-tapahtumat keräsivät runsaasti osanottajia.

Varsinais-Suomen Paraisilla lauantaina alkuiltapäivästä järjestetty pride-kulkue keräsi noin 300 osanottajaa. Paitsi sateenkaarivähemmistöihin kuuluvia, oli mukana myös muita yhdenvertaisuuden tukijoita. Palokunnantalolta iltapäivällä käynnistynyt kulkue eteni keskustan läpi keskuspuistoon, jossa järjestettiin puistopiknik.

Paraisilla aiotaan järjestää pride-tapahtuma myös kesällä 2016.

Ahvenanmaan pääkaupungissa Maarianhaminassa myöhemmin lauantai-iltapäivänä järjestetty pride-kulkue keräsi puolestaan jopa 2 000 osallistujaa. Maarianhaminan tapahtuma oli järjestyksessään toinen. Ruotsin Göteborgista kotoisin oleva rumpuyhtye Kiriaka toi soitollaan karnevaalitunnelmaa sekä kulkueeseen järjestäytymiseen, itse kulkueeseen että puistotapahtumaan.

Ahvenanmaan opetusministeri Johan Ehn nimitettiin vuoden majakaksi (Årets fyr).

Myös paikallinen sanomalehti Ålandstidningen juhlisti pride-tapahtumaa: se vaihtoi verkkosivuillaan logonsa sinisestä sateenkaarenväriseen.» Jutun oma sivu
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2015 - Tietoa meistä - Yhteystiedot - FAQ - Käyttöehdot