lepakkolaakso.net
Tunnus    Salasana    
  


ranneliike.net
kimmoliisa.net
Palveluoppaassa mukana
Pieni Taivas Tilitoimisto
Tilitoimisto niin pienille kuin keskisuurillekin yrityksille.

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.

Kansalaisaloite äitiyslaista lähetekeskustelussa torstaina

Sami Mollgren • 26.09.2016 18:32 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Torstaina 29. syyskuuta tulee eduskunnan lähetekeskusteluun kansalaisaloite äitiyslaista.

Aloitteessa esitetään, että virallisesti yhdessä elävän naisparin vanhemmoiman perheen ei-biologinen äiti voisi tunnustaa lapsen omakseen jo ennen tämän syntymää.

Kansalaisaloite äitiyslaiksi luovutettiin eduskunnan puhemiehelle perjantaina 9. syyskuuta. Kansalaisaloite äitiyslaiksi keräsi toukokuussa vaaditun määrän kannatusilmoituksia. Elokuussa Väestörekisterikeskus vahvisti hyväksyttyjen kannatusilmoitusten määräksi 55 707 kappaletta.

Aloitteen taustalla ollut Sateenkaariperheet ry sekä joukko muitakin järjestöjä muistuttaa, että keväällä 2017 voimaan tuleva tasa-arvoinen avioliittolaki ei korjaa sateenkaariperheiden lasten asemaa. Naisparin lapsen juridinen asema jää edelleen vaillinaisesti määritellyksi lapsen syntyessä perheeseen. Nykylain mukaisesti tilanne voidaan korjata vasta lapsen syntymän jälkeen perheen sisäisellä adoptiolla.

Kansalaisaloitteessa esitetään oikeusministeriössä syksyllä 2014 valmistellun esityksen hyväksymistä sellaisenaan. Äitiyslaki mahdollistaisi, että naisparille hedelmöityshoidoilla syntyvän lapsen juridinen suhde molempiin vanhempiinsa voitaisiin vahvistaa tunnustamalla lapsi neuvolassa, ilman tarvetta perheen sisäiseen adoptioon. Tällainen käytäntö on voimassa kaikissa muissa Pohjoismaissa ja lukuisissa muissa Euroopan maissa kuten Maltalla ja Espanjassa.


» Jutun oma sivu
Hong Kong käännytti lomalle sinne aikoneet transnaiset

jnsto • 25.09.2016 05:20 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Hong Kong
Hong Kong käännytti kaksi Bangkokista maahan lentänyttä transsukupuolista naista 24.9.16, kertoi sanomalehti South China Morning Post. Maahantuloviranomaiset sanoivat, ettei heidän vierailutarkoituksensa vakuuttanut käsittelijöitä.

Lehden mukaan naisia pyydettiin allekirjoittamaan kaksi asiakirjaa. Toisessa he vahvistaisivat käyneensä läpi täydellisen sukupuolenmuutosleikkauksen ("full gender reassignment surgery") ja toisessa vahvistaisivat palaavansa Thaimaahan välittömästi vapaaehtoisesti. Naisten kieltäydyttyä allekirjoittamasta kumpaakaan, heidät käännytettiin takaisin Bangkokiin.

Lehdestä ei ilmene, asettiko HKSAR:in maahantulo naiset tuoneelle lentoyhtiölle kulumaksun. Sellainen määrätään, jos yhtiö tuo maahan henkilön, jolla ei ole maahantuloedellytyksiä viisumien ja lupien puolesta. Naisten etninen tausta ei ollut esillä uutisessa.

Ostos- ja lomailumatka olisi jäänyt asetetuissa vaihtoehdoissa toteutumatta joka tapauksessa, mutta paluun juridiikassa oli eroa.

Transihmisten oikeuksia ajava ryhmä on pyytänyt maahantuloviranomaisia osoittamaan enemmän kunnioitusta transihmisiä kohtaan.

Toista naisista edustanut lakimies Lawyer Jonathan Man Ho-ching sanoi SCMP:lle, ettei pysty sulkemaan pois mahdollista syrjintää tai ennakkoluuloa tapahtuneen taustalla. Hän otti esille myös rajatarkastajien sanavalinnan, olivat käyttäneet sanaa "cut".

Joanne Leung Wing-yan, Transgender Resource Centre -yhdistyksen puheenjohtaja, huomautti, ettei naisten matkustushistoria oikeuttanut käännyttämiseen.

Immigration Departmentin tiedottaja sanoi myöhään lauantaina, että nyt tehty palauttaminen ei automaattisesti merkitse ratkaisua suuntaan tai toiseen mahdollisella seuraavalla kerralla, kun naiset pyrkivät Hong Kongiin.

HKSAR hallitsee maahantuloa pääsääntöisesti itse. Sen maahantulokäytännöt ja viiisumipolitiikka poikkeavat manner-Kiinasta.


» Jutun oma sivu
Miltei sata henkeä osoitti Helsingissä mieltä samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastaan

Sami Mollgren • 24.09.2016 18:05 • 64 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Tasa-arvoisen avioliittolain vastainen Aito avioliitto -mielenosoitus keräsi miltei sata osallistujaa. Senaatintorilta lähteneen kulkueen jälkeinen puhetilaisuus järjestettiin Kansalaistorilla. (kuva: Sami Mollgren)

Helsingissä järjestettiin lauantaina mielenosoitus samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastaan. Iltapäivällä järjestetyn mielenosoituksen takana oli Aito avioliitto ry. Osallistujia oli hieman vajaa sata henkeä.

Aito avioliitto ry:n mukaan kulkue järjestettiin "aidon avioliiton ja lapsen oikeuksien puolesta". Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden kumoamista vaativa kansalaisaloite on parhaillaan käsiteltävänä eduskunnassa.

Aito avioliitto -mielenosoittajat kokoontuivat Helsingin Senaatintorin liepeille, josta mielenosoituskulkue lähti liikkeelle kello 14 kohti Kansalaistoria. Kulkue sujui rauhallisesti, mutta poliisi otti kiinni Säätytalon kulmalla Aito avioliitto -mielenosoitusta häirinneen henkilön.

Kansalaistorilla pidettiin noin 15 minuutin mittainen puhetilaisuus, jossa olivat äänessä Aito avioliitto ry:n Sarah Rizzo, Aito avioliitto ry:n hallituksen jäsen Petteri Pietikäinen, puheenjohtaja Susanna Koivula ja kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus. Vajaan sadan kulkueeseen osallistuneen lisäksi puheita oli seuraamassa kourallinen muita ihmisiä. Kansalaistorin puhetilaisuuden tallenne on kuunneltavissa kuvien lomassa.
Myöhemmin iltapäivällä käynnistyi Aito avioliitto ry:n syysjuhla Kalliossa Setlementtitalolla. Tilaisuuden esiintyjälistalla ovat professori Mark Regnerus, professori Tapio Puolimatka, Aito avioliitto ry:n puhaanjohtaja Susanna Koivula, Äiti, Isä&Lapset -EU-kansalaisaloitteen koordinaattori Sarah Rizzo, samaa sukupuolta olevien avioliittoja vastustavan kansalaisaloitteen toinen vireillepanija Pasi Turunen. Kansalaistorilla kerrottiin, että tilaisuuteen oli myynnissä lippuja vielä ovella.

Monen mielenosoituksen lauantai

Helsingissä järjestettiin lauantaina useita muitakin mielenosoituksia. Suurin niistä oli Senaatintorilla järjestetty yli 15 000 henkeä kerännyt rasismia vastustanut Peli poikki -mielenosoitus.Myöhemmin kansalaistorilla Aito avioliitto -yleisölle puhunut KD:n Sari Tanus oli erityisen pahoillaan siitä, että kulkuereitti muutettiin pois Aleksanterinkadulta. Hän totesi, että aikoo kansanedustajana tehdä poliisille selvityspyynnön, koska Aito avioliitto -marssista oli ilmoitettu paljon "Senaatintorin muuta mielenosoitusta" aiemmin, ja hän kokee, että "Aito avioliitto ry:n järjestämää tapahtumaa on kohdeltu aivan toisin kuin jotakin toista tapahtumaa".


Lauantaina Aito avioliitto -mielenosoituksen kanssa samoihin aikoihin järjestetyssä rasisimin ja natsismin vastaisessa mielenosoituksessa näkyi muutama pieni sateenkaarilippu. (kuva: Vaeltaja2006)
Yhdenvertaisuutta puolustava rasismin ja ääriryhmien vastainen ´Peli poikki´ -mielenosoitus keräsi noin 15 000 osallistujaa. Senaatintorilla kulkueen jälkeen järjestetyssä tilaisuudessa puhui esimerkiksi presidentti Tarja Halonen. (kuva: Sami Mollgren)
Aito avioliitto -ryhmän mielenosoituskulkue sai rasismin vastaisen mielenosoituksen osanottajaruuhkan vuoksi uuden suunnan. Tässä ollaan tulossa Porthaniasta kohti Rautatientoria. Etummaisena huutosakin johtajana luokanopettaja Tuulikki Tepora ja hänen takanaan punaisessa asussa kansanedustaja Sari Tanus. (kuva: Vaeltaja2006)
Aito avioliitto -kulkue sai seurakseen muutaman sateenkaarivarjolla varustautuneen hiljaisen seuraajan. He halusivat olla vain paikalla ja näkyvissä. Ei huudeltu eikä solvattu. Samat sateenvarjot olivat viime vuonna kesällä Aito avioliitto -projektin telttojen lähellä Helsingin keskustassa. (kuva: Vaeltaja2006)
Mielenosoituskulkue saapumassa Kansalaistorille. (kuva: Sami Mollgren)
Mielenosoittajat Kansalaistorilla. (kuva: Sami Mollgren)
Aito avioliitto -mielenosoituksen puheet Kansalaistorilla 24.9.2016. (tallenne: Sami Mollgren)
Mielenosoituskulkue saapumassa Kansalaistorille. (kuva: Sami Mollgren)
Sari Tanus (kd) puhuu. (kuva: Sami Mollgren)

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Valioliigapelaajaa rangaistiin asiattomista twiittauksista

Sami Mollgren • 24.09.2016 12:10 • 3 kommenttia. UUTISET: URHEILU • EU

Andre Gray (kuva: Craig Brough / Reuters / Lehtikuva)
Englannin jalkapalloliitto on määrännyt Andre Grayn neljän ottelun pelikieltoon ja 25 000 punnan (noin 29 000 euron) sakkoihin neljä vuotta sitten Twitterissä esittämistään homovihamielisistä kommenteista.

Nyt 25-vuotias Gray on katunut vuonna 2012 julkaisemiansa kommentteja.

- Is it me or are there gays everywhere? #Burn #Die #MakesMeSick, twiittasi Gray vuonna 2012.

Edellisen kommentin ohella jalkapalloliiton toimenpiteisiin vaikutti muutama muukin Grayn kommentti sosiaalisessa mediassa.

Nyt Gray sanoo, ettei hän ajattele asioista siten kuin tuolloin kirjotti. Hän toteaa, ettei ole homofobinen, ja että hän voi ainoastaan pahoitella ja pyytää anteeksiantoa loukkaamiltaan henkilöiltä. Hän kertoo muuttuneensa ja tekevänsä työtä tullakseen paremmaksi ihmiseksi.

Gray vaikuttaa nykyään Valioliigassa pelaavassa Burnley FC:ssä. Välillä joukkue on pelannut alemmalla tasolla, mestaruussarjassa.

- Gray on pahoittelee postauksiaan ja sitoutuu parantamaan käytöstään sekä ihmisenä että roolimallina, todetaan jalkapalloseura Burnleyn tiedotteessa.

- Uskomme, että tämä aiemmin julkaistuja sosiaalisen median postauksia koskeva sakko toimii varoituksena kaikille ammattilaisjalkapalloilijoille ja muillekin urheilun parissa toimiville.


Englannin jalkapalloliitto ja lajiliitot kansainvälisestikin ovat jo vuosia ylläpitäneet tiukkaa linjaa esimerkiksi homovihamielisyyden ja rasismin kaltaisten ilmiöiden suhteen. Suomessa yhdenvertaisuuden puolesta on toiminut esimerkiksi Veikkausliiga.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Helsingin Bulevardin uusi baari aukeaa perjantaina - dtm avasi remontin jälkeen keskiviikkona

Sami Mollgren • 22.09.2016 21:34 • 26 kommenttia. UUTISET: PÄÄKAUPUNKISEUTU JA UUSIMAA • KOTIMAA

Syyskuun alkupuolella osoitteessa Bulevardi 26 vielä valmisteltiin tulevaa.
Helsingissä Bulevardilla avataan perjantaina uusi baari, Room Bulevard. Remontin vuoksi muutaman päivän suljettuna ollut dtm puolestaan avasi ovensa keskiviikkona.

Room Bulevard - eli Room BLVD

Syyskuun alkupuolella kerrottiin, että osoitteeseen Bulevardi 26 on aukeamassa uusi baari, jonka taustalla ovat aiemmin Room-nimisiä baareja pyörittänyt Timo Partanen ja aiemmin mm. dtm-yökerhoa luotsannut Markku Valtanen.

Baarin on määrä aueta perjantaina 23. syyskuuta.

- Avaamme ovet pe 23/09 klo 18.00 ja juhlimme aina aamu kahteen asti.. Olemme koko viikonlopun avoinna samoilla ajoilla ja ensi maanantaista alkaen päivittäin kahdesta kahteen, kerrotaan Room Bulevardin Facebook-sivulla.

dtm remontoi ja uudistaa kanta-asiakasjärjestelmää

Mannerheimintiellä sijaitseva dtm puolestaan oli suljettuna 18.-20.9, jolloin yökerhossa tehtiin remonttia. Ranneliike.netille kerrottiin, että kanta-asiakasjärjestelmää ollaan uudistamassa ja uudistuksista kerrotaan lauantaina 1.10. järjestettävissä kanta-asiakasbileissä

Ravintola dtm:n käytännön toiminnasta vastaavat nykyään omistajat yhdessä vuoropäällikön kanssa.

Helsingin keskustan muut baarit

Helsingin keskustassa toimivista homobaareista samassa paikassa pisimpään on toiminut Mannerheimintien varrella sijaitseva karaokeistaan tunnettu Mann´s Street. Saman omistajan Hercules muutti alkuvuodesta Lönnrotinkadulta Pohjoiselle Rautatiekadulle.

Forumin korttelissa, osoitteessa Simonkatu 8, on toiminut runsaan vuoden ajan G Lounge skybar&club. Malminrinteessä taas toimii Cafe Cavalier.

Malminrinteessä toimii myös erotiikkaliike Keltainen Ruusu.

Kallio

Kalliossa Hakaniemen metroaseman tuntumassa Porthaninkadulla toimii Terassibar ja Helsinginkadulla Sörnäisten metroaseman läheisyydessä Fairytale. Näiden välille jää Karhupuisto, jossa toimii kesäisin lippakioskissa majaansa pitävä Bear Park Cafe ja ympäri vuoden siitä muutaman kymmenen metrin päässä sijaitseva Kulmakahvila.

Lisäksi Vallilassa toimii Sauna Vogue.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
YK:n pääsihteeri ei hyväksy hlbti-vähemmistöjen syrjintää

Sami Mollgren • 22.09.2016 09:43 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Keskiviikkona järjestettiin hlbti-vähemmistöjen asemaa käsittelevä korken tason YK-tapaaminen yleiskokouksen yhteydessä. Kokoukseen osallistui Yhdysvaltain varapresidentti Joe Bidenin lisäksi johtajia noin 20 maasta.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon tuomitsee homosuhteiden kriminalisoinnin. Samaa sukupuolta olevien välisistä suhteista rangaistaan yli 70 maailman maassa. Joissain maissa rajoitetaan asiallisen tiedon välittämistä homoseksuaalisuudesta.

Pääsihteeri nosti esiin myös sen, että satoja ihmisiä kuolee vuosittain seksuaalivähemmistöihin kohdistuvan väkivallan seurauksena, ja että miljoonat ihmiset joutuvat olemaan peloissaan seksuaalisen suuntautuneisuutensa vuoksi. Pääsihteeri totesi, että seksuaalivähemmistöön kuulumiseen perustuvalle syrjinnälle ei ole nykyaikana sijaa.

Pääsihteeri totesi myös myönteisiä asioita: lähes 40 valtiota tunnustaa samaa sukupuolta olevien parisuhteet, ja Mosambik, Nauru ja Sychellien tasavalta ovat poistaneet homosuhteet rikoslaistaan kuluvana vuonna.

Ban Ki-moon esitti kysymyksen maille, jotka haluavat kulttuuriin tai uskontoon nojaten rajoittaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisoikeuksia.

- Mitä saavutatte tekemällä toisista vähemmän tasa-arvoisia? Onko uskontonne tai kulttuurinne niin heikko, että sen voi säilyttää vain kieltämällä muilta heidän perusoikeuksiaan?

Joe Biden nosti esiin Egyptin, Venäjän ja Ugandan esimerkkeinä homovastaisesta lainsäädännöstä. Hän totesi, että pidätysten määrä niissä on kasvussa.

YK:n ihmisoikeusneuvosto on asettanut hiljattain historian ensimmäisen asiantuntijan selvittämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvia loukkauksia maailmanlaajuisesti.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2016 - Tietoa meistä - Yhteystiedot - FAQ - Käyttöehdot