lepakkolaakso.net
Tunnus    Salasana    
  


ranneliike.net
kimmoliisa.net
Palveluoppaassa mukana
IT-Palvelu Taitava
Kotisivut ja IT-tuki taitavasti. Kotisivuihin kuuluu suunnittelu, toteutus ja hostaus. IT-tukeen kuuluu mm. opastus uusien laitteiden hankinnassa, nykyisten laitteiden huollot ja korjaukset, ohjelmistojen asennukset sekä käytön neuvonta. Myös kotikäynnit.

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.

Rocky Horror Show Live nähdään Suomessa satelliitin välityksellä Lontoosta syyskuussa

Sami Mollgren • 04.08.2015 09:40 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Kenties maailman suosituin rock’n’roll-musikaali The Rocky Horror Show Live välitetään Lontoon West End Playhouse -teatterista usean suomalaiskaupungin elokuvateattereihin torstaina 17. syyskuuta.

Väliajan sisältävä kaksituntinen musikaali esitetään Suomessa yli kymmenellä paikkakunnalla satelliitin välityksellä Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Porissa, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa.

Lipunmyynti alkaa keskiviikkona 5.8. esitysteattereista ja niiden verkkokaupoista.

- Sensaatiomainen ja maailman suosituin rock’n’roll musikaali, Rocky Horror Show on koettavissa vain yhtenä iltana, torstaina 17.9. Suomen elokuvateattereissa suoraan Lontoon West Endin Playhouse teatterista.

The Rocky Horror Show on Richard O. Brienin kirjoittama musikaali jonka maailma-ensi-ilta oli Lontoossa 1973. Musikaalin pohjalta valmistui vuonna 1975 elokuva The Rocky Horror Picture Show.

- Elämyksen luoja Richard O’Brien palaa rooliinsa yli 20 vuoden tauon jälkeen ja ilta on täynnä ajattomia klassikoita kuten Sweet Transvestite ja Dammit Janet.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Pietarissa jälleen laskuvarjojoukkojen päivä – homomielenosoitus hajotettiin

vaeltaja2006 • 03.08.2015 06:24 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Vuonna 2013 laskuvarjojoukot saivat aikaan farssin, jota youtube-yleisö on saanut katsella huvittuneena. Vähäpätöinen homomielenosoitus johti poliisin ja laskuvarjojoukkojen väliseen selkkaukseen, joka sekasortoisuudessaan antoi huonon kuvan valiojoukoista.

Videossa näkyvä aktivisti Kiril Kalugin pakeni myöhemmin Saksaan.Nyt, elokuun 2. päivänä 2015, viisi mielenosoittajaa oli asettunut Eremitaasin edessä lain mukaisesti etäälle toisistaan, ja sellainen yksilöiden mielenosoitus ei tarvitse viranomaisten hyväksyntää. Kuitenkin poliisi tukahdutti mielenosoituksen alkuunsa.

Aktivisti Juri Gavrikov pidätettiin jo tämän lähtiessä kotoaan. Pidätyksen syy oli keinotekoinen: hän oli lähtenyt polkupyörällään, törmännyt portilla kahteen kulkijaan ja haukkunut näitä. Yksi kuvausryhmä seurasi Gavrikovin päivää ja videoi tekaistun kolarin.

www.fontanka.ru


Laskuvarjojoukkojen päivästä elokuun alussa on tullut Pietarissa myös homomielenilmausten päivä. Se johtuu siitä, että entinen Moskovan pormestari Juri Luskov ilmoitti aikoinaan: ”Ei tarvita mitään homoparaatia, onhan meillä jo laskuvarjojoukkojen päivä”.

Youtubevideo eilisen tapahtumista» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Jerusalemissa Gay Pride -kulkueeseen osallistunut teini kuoli puukoniskujen aiheuttamiin vammoihin

JuhaniV • 02.08.2015 18:40 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Ultra-ortodoksimiehen puukottama 16-vuotias Shira Banki kuoli vammoihinsa tänään sunnuntaina. Hän loukkaantui torstain Pride-kulkuueseen kohdistuneessa hyökkäyksessä vakavimmin.

Jerusalemin poliisi on vahvistanut, että epäilty puukottaja on Yishai Schlissel, ultra-ortodoksijuutalainen. Hän oli vapautunut äskettäin vankilasta kärsittyään 10 vuotta samankaltaisesta hyökkäyksestä vuoden 2005 Gay Pridea vastaan. Torstain hyökkäyksessä haavoittuneita oli yhteensä kuusi. Heistä yksi on edelleen kriittisessä tilassa. Neljä muuta saivat haavoja, jotka eivät ole hengenvaarallisia.

Ultra-ortodoksilahkon johtaja vieraili sairaalassa tapaamassa haavoittuneita, toivoen heidän pikaista paranemistaan.

Lauantaina Tel Avivissa arviolta 10 000 ihmistä kerääntyi osoittamaan mieltä puukotusta ja sateenkaari-ihmisiin kohdistettua väkivaltaa vastaan. Lauantaina eri puolilla Israelia osoitettiin mieltä myös Länsirannan tuhopolttoiskua vastaan, jossa kuoli palestiinalainen pikkulapsi.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Israelissa mielenilmauksia väkivaltaisuuksia vastaan

Sami Mollgren • 02.08.2015 12:40 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Tel Avivissa ja Jerusalemissa osoitettiin lauantai-iltana mieltä väkivallantekoja vastaan. Mielenosoituksia oli muissakin Israelin kaupungeissa.

Torstaina ultraortodoksijuutalainen mies puukotti kuutta marssijaa Jerusalemin pridessa ja pian sen jälkeen joukko äärijuutalaisia poltti länsirannalla lapsiperheen kodin, jolloin perheen pikkulapsi kuoli. Tämän veli ja vanhemmat loukkaantuivat vakavasti.

Israelilaislehti Haaretzin mukaan poliisi pidätti puukottajan lisäksi myös kulkueen kimppuun hyökänneitä nuoria. Tapauksen yhteydessä yksi poliisi loukkaantui. Lisäksi 42-vuotias mies pidätettiin tämän jaettua sosiaalisessa mediassa seksuaalivähemmistöjä ja mielenosoituksia pilkkaavia viestejä sosiaalisessa mediassa.

Mielenosoittajat vaativat hallitukselta toimia siirtokuntalaisten väkivaltaa vastaan ja rauhanprosessin aloittamista.» Jutun oma sivu
Hämeenlinnan ensimmäisessä pride-kulkueessa noin 400 osallistujaa

Sami Mollgren • 01.08.2015 19:43 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Hämeenlinnassa järjestettiin ensimmäinen pride-paraati lauantaina 1.8.2015. Osallistujia oli noin 400. (kuva: Mikko Väisänen)
Lauantaina 1. elokuuta järjestettyyn Hämeenlinnan ensimmäiseen pride-kulkueeseen osallistui noin 400 ihmistä. Tapahtuman teemana oli "me olemme olemassa".

Sää oli suosiollinen ja marssi sujui täysin häiriöttä. Marssille järjestäytyminen alkoi torilla, Raatihuoneenkadun puolella iltapäivällä ennen kolmea, ja Mielenosoitusmarssi yhdenvertaisuuden puolesta lähti Sibeliuksenkatua kohti Linnanpuiston lavaa. Marssia veti vapaaehtoisten ryhmä, jota seurasi rumpuryhmät Helsinkiror ja Manseror. Marssin jälkeen käynnistyi puistojuhla ja piknik Linnanpuistossa.

- Päivä ylitti kaikki odotukset. Tapahtumassa yhdistettiin sujuvasti ihmisoikeuspuheenvuorot ja iloinen, viihteellinen ohjelma, jolla ylistetään ylpeyttä omasta itsestä, kertoo Sinuiksi-palvelun toiminnanjohtaja Mikko Väisänen.

Tervehdyksensä esittivät Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja kansanedustaja Olli-Poika Parviainen. Valtakunnallisen Setan tervehdys esitti Jenni Kemppi ja vasemmistonuorten tervehdyksen varapuheenjohtaja Sophia Leppä. Ohjelmaan kuuluivat myös Hiphip-trio Mansesterin Sateenkaaria-konsertti, Outo Homo -esitys ja Jukka Kurosen drag-esitys. Puistojuhlan juontavat drag-artisti Jukka Kuronen ja Sinuiksi -hankkeen Mikko Väisänen.

Prideä olivat järjestämässä Hämeenlinnan Setan vertaisryhmä, Tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi, Hämeenlinnan seudun Vasemmistonuoret, Hämeenlinnan Vasemmisto sekä Hämeenlinnan Vihreät. Paikalliset aktiivit olivat Sinuiksi-palvelun tuella Väisäsen mukaan ponnistelleet tapahtuman järjestämiseksi koko kevään ja kesän.

- Liikutuksen kyyneet nousivat järjestäjien silmiin kun he näkivät ihmisten vähitellen kerääntyvän Hämeenlinnan torille valmiina marssimaan yhdenvertaisuuden puolesta, kertoo Väisänen.

Pride-paraati Hämeenlinnassa lauantaina 1. elokuuta 2015 (kuva: Mikko Väisänen)
Paikalliset vapaaehtoiset tuulettavat: ´me tehtiin se´ (kuva: Mikko Väisänen)

» Jutun oma sivu
Tukholmassa ennätyksellisen suuri pride-paraati

Sami Mollgren • 01.08.2015 19:18 UUTISET: PRIDE • EU
Ruotsin pääkaupungin Tukholman keskustassa lauantaina järjestetty pride-kulkue huipensi pride-viikon. Järjestäjien arvion mukaan keskustan kaduille kokoontui paraatia seuraamaan noin puoli miljoonaa katsojaa.

Paraati lähti Södermalmilta ja eteni Östermalmin urheilupuistoon. Itse paraatiin osallistujia oli noin 45 000 henkeä. Erilaisia järjestöjä, yrityksiä, ammattiliittoja ja puolueita oli esillä lähes 200 - selvästi enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tietojen mukaan paraati sujui rauhallisesti.

Erityisesti katujen varsille keräämän yleisön määrä on Tukholman vuosittaisten tapahtumien suurimpia. Tukholman pride on vuosikaudet ollut suurin Pohjoismaissa järjestettävistä pride-tapahtumista. Esimerkiksi Helsingin pride-paraatiin on osallistunut parina viime vuotena noin 20 000 henkilöä.

Kesän 2014 Tukholman pride-kulkueen osallistujista oli Göteborgin yliopiston tekemän selvityksen mukaan heteroita kaksi viidestä. Osallistujista naisia oli noin 60 prosenttia. Kulkueen osallistujien puoluekannassa korostui Feministinen aloite -puolue: heitä kulkueväestä äänestää 30 prosenttia. Ruotsidemokraatteja ja kristillisdemokraatteja äänestäisi alle prosentti kulkueessa olleista.

Hlbti-kysymykset vahvasti Ruotsin ulkopolitiikan osaksi

Heinäkuun lopulla pride-viikon käynnistymisen yhteydessä ministerit Alice Bahn Kuhnke ja Isabella Lövin kertoivat Expressen-lehdessä Ruotsin hallituksen aikomuksesta perustaa työryhmä edistämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia maailmassa. Hallitus aikoo myös panostaa Ruotsin ulkoministeriön ja suurlähettiläiden pätevyyden lisäämiseen hlbti-kysymysten suhteen.


» Jutun oma sivu
Ministeri Lindström sanoo translain olevan PS-puolueelle hyvin vaikea kysymys

jnsto • 01.08.2015 12:59 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Oikeus- ja työministeri Jari Lindström arvelee translaista tulevan perussuomalaisille "se kaikkein vaikein päätettävä asia". Ja tässä Lindström ei välttämättä itsekään suostu kompromisseihin. Sellaisia PS-puolue on hallitustaipaleellaan jo useita tehnyt.

Lindström sanoo olevansa nyt pääministerin linjalla tasa-arvoisen avioliiton suhteen. Hallitus ei lähde repimään sitä, minkä edellinen eduskunta sääti. Yleisradion haastattelussa Lindström kuvaa tilanteen hankalaksi tekeviksi muutamia rinnakkais- tai seurannaislakeja, joita pitää muuttaa, kun avioliiton määritelmä muuttuu. Yleisradion jutussa nousee esille etenkin translaki.

Nykyisen translain mukaan sukupuoltaan vaihtavan on suostuttava sterilisaatioon, ja ennen sukupuolenvaihdosta solmittu avioliitto on muutettava rekisteröidyksi parisuhteeksi. Uudistuksessa luovuttaisiin pakko-sterilisaatiosta ja paperisotaa yksinkertaistettaisiin. Näin on tehty Tanskassa ja Ruotsissa ja tätä esimerkiksi kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty on Suomelta vaatinut.

Lindström uskoo Ylen haastattelussa, että translaista tulee perussuomalaisten eduskuntaryhmälle "se kaikkein vaikein päätettävä asia". Poliittisesti tilanne on erityisen vaikea siksi, että translaista ei linjattu hallitusneuvotteluissa mitään. Tuoretta oikeusministeriä se harmittaa.

– Tämä tulee olemaan meille tosi vaikea päätös.

Juuri tässä asiassa Lindström ei välttämättä itsekään suostu kompromissiin, ilmenee Ylen jutusta.

Laajasta haastattelusta Ylen uutislähetys radiossa keskipäivällä nosti translakikysymyksen kärjeksi. Ainakaan tuoreeltaan kyseinen uutisversio ei ollut nettipalvelussa saatavilla.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Vitali Milonovin hampaissa tällä kertaa Nike

Ossi Halme • 31.07.2015 22:28 SATTUMAT • ULKOMAAT

#BeTrue-lenkkari (Nike.com)
Venäjän ns. homopropagandasäännösten puuhamies Vitali Milonov on ottanut hampaisiinsa urheiluvaatejätti Niken sateenkaarimalliston. Milonovin mukaan Nike on erityisen vaarallinen Venäjän nuorisolle, koska ”vääristyneet arvot” ovat osa pehmeää vallankäyttöä, jonka kohteena ovat teinit, jotka ovat erityisen alttiita mainonnan välittämille viesteille. Epäselväksi jäi kuitenkin se, miten tossut ja t-paidat tarkalleen ottaen turmelevat venäläisen nuorison. #BeTrue-mallistoa ei myöskään ole edes myynnissä Venäjällä, vaan sitä on ollut saatavilla vain Niken amerikkalaisen verkkokaupan kautta.

Niken edustaja on ilmoittanut, että yhtiö ei syrji iän, kansallisuuden, sukupuolen tai seksuaalisen suuntauksen perusteella, vaan kannattaa sosiaalista ja kulttuurista monimuotoisuutta. Yhtiön Venäjän-tiedottaja kuitenkin tähdensi, että Niken yhteistyökumppani päättävät itse valikoimastaan, eikä valmistaja pakota ottamaan jotain tiettyä tuotetta myyntiin.

Nike on tuottanut #BeTrue-malliston tuotteita joka kesä vuodesta 2012 lähtien. Milonovin Nike-ajatuksista on uutisoinut mm. The Moscow Times.


» Jutun oma sivu
Tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat seuraavaksi opetussuunnitelmien kimpussa

Sami Mollgren • 31.07.2015 12:05 • 27 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista vaativasta kansalaisaloitteesta tunnettu Aito Avioliitto -yhdistys aikoo ottaa suurennuslasinsa alle tulevan opetussuunnitelman. Asiasta kertoo Uusi Suomi.

Uuden Suomen haastattelema Aito Avioliitto -yhdistyksen perustajajäsen Veikka Mattila kertoo yhdistyksen tulevasta tavoitteesta.

- Kun seuraava opetussuunnitelma julkaistaan vuonna 2016, olemme haukkoja sen suhteen, ettei sinne ujuteta mitään sellaista, mikä rikkoo meidän käsitystämme perheestä ja sukupuolesta, sanoo Mattila Uudelle Suomelle.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien paremman aseman puolesta toimivissa järjestöissä katsotaan yleisesti, että riittävä tietämys seksuaalisesta ja sukupuolisesta moninaisuudesta parantaa esimerksiksi hlbti-nuorten hyvintointia; mahdollisuudet oman seksuaalisen suuntautuneisuuden tai sukupuolivähemmistöön kuulumisen varhaiseen tunnistamiseen lisääntyvät, jolloin oman identiteetin rakentuessa epätietoisuus on vähäisempää. Kouluopetuksen osana perustiedot tavoittavat sellaisetkin nuoret, joilla ei muuten olisi mahdollista niitä saada tietoonsa.


Uuden Suomen artikkelissa otetaan esiin myös kevätkesällä 2014 TNS Gallupilla teetetty kysely, jossa oli pantu vastakkain heteroavioliitot ja kaikki muut pari- tai monisuhdemuodot. Kyselyn mukaan 40 prosenttia vastaajista olisi halukkaita avaamaan avioliittoinstituution kaikille pari- ja monisuhdemuodoille, mutta Aito Avioliitto -yhdistys on pitänyt tulosta esillä siitä näkökulmasta, että 46 prosenttia vastaajista vastustaisi samaa sukupuolta olevien parien oikeutta avioliittoon.

Lukuisten kysymyksenasettelultaan selkeämpien kyselyjen mukaan samaa sukupuolta olevien avioliitoilla on selvä vastaajien enemmistön tuki takanaan.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Ainakin kuutta henkilöä puukotettiin Jerusalemin Gay Pride kulkueessa

JuhaniV • 30.07.2015 21:30 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Teon tekijäksi epäillään samaa ultraortodoksijuutalaista miestä, joka puukotti vuonna 2005 Gay Pride paraatissa kolmea henkilöä. Hän oli äskettäin vapautunut vankilasta.

Tänään torstaina Jerusalemissa tapahtui vakava, Gay Pride paraatiin osallistuneiden puukotus. Yksi nainen on haavoittunut vakavasti. Kaksi miestä sai jonkin verran haavoja. Kaksi miestä ja nainen saivat vain vähäisiä haavoja.

Poliisi on vahvistanut, että teon tekijä on sama henkilö, Yishai Schlissel joka teki samankaltaisen teon vuonna 2005. Hänet tuomittiin silloin 12 vuodeksi vankilaan. Korkein oikeus kuitenkin alensi tuomion kymmeneksi vuodeksi. Vapauduttuaan vankilasta hän jakoi kotikaupungissaan lentolehtisiä, joissa kehoitettiin toimimaan kaikin tavoin Gay Priden estämiseksi.

Pääministeri Benjamin Netanyahu piti puukotusta erittäin vakavana tapahtumana ja lupasi, että lakia tullaan käyttämään ankarasti epäiltyä kohtaan.

Oppositiojohtaja Isaac Herzog kutsui puukotusta "katalaksi viharikokseksi". Hän kehotti poliisia antamaan luvan Pride-tapahtumien jatkua.

Israelin kansallinen LGBT-järjestö tuomitsi hyökkäyksen voimakkaasti todeten heidän olevan järkyttyneitä siitä, että tällainen väkivaltainen tapahtuma on vielä mahdollinen Israelissa vuonna 2015".

***

Jerusalemissa pitkään työskennellyt suomalainen kertoi ranneliike.netille tämän päiväisen tapahtuman järkyttäneen häntä. Hän on seurannut toissa vuonna Jerusalemissa vastaavaa paraatia. Se on suuri ja iloinen tapahtuma. Paikalla on ollut suuret poliisivoimat turvaamassa tapahtumaa.

Hänen mukaansa Lähi-Idän arabimaiden homopiirit luonnehtivat Israelissa asenteiden homoja kohtaan olevan olevan lähinnä vain "Pink Washia". Tällä asenteella Israel pystyy tekemään etäisyyttä homovihamielisiin arabivaltioihin. Israelilaisille homoille tilanne on hyvä. Tel Aviv on Lähi-Idän homoelämän keidas. Sen ilmapiiri on paljon liberaalimpi kuin uskonnollisen Jerusalemin.

Syvästi uskonnolliset juutalaiset pitävät homoparaateja pyhän kaupungin häpäisemisenä.

Israelin poliittinen kenttä on hyvin hajanainen ja osa puolueista vetää uskonnolliseen suuntaan ja toiset puolueet puolestaan sekulaariin suuntaan. Poliittiset puolueet ovat kuitenkin kautta linjan tuominneet tämän väkivaltaisen teon.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Partiolaisten kansainvälisessä suurtapahtumassa myös sateenkaarikahvila

Sami Mollgren • 30.07.2015 18:10 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Japanissa parhaillaan järjestettävässä partiolaisten suurtapahtumassa on toiminnassa myös sateenkaarikahvila. Kansainvlisen partiolaisia kokoavan Jamboree-tapahtuman Rainbow Café on suunnattu erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville partiolaisille.

Asiasta kerrotaan Jamboree-tapahtuman suomalaisilla verkkosivuilla.

- Tarkoituksena on kertoa kaikille seksuaalivähemmistöön kuuluville partiolaisille, että he ovat tasa-arvoisia, rakastettuja ja heillä on oikeus olla olemassa, kertoo kahvilassa työskentelevä irlantilainen Sarah Wilson jamboree.fi -sivuston mukaan.

Sivustolla kerrotan, että sateenkaaripinssiä huivissaan kantavat partiolaiset kuuluvat itse LGBT-kansaan. He ovat valmiita kuuntelemaan ja jutteleman asioista, jotka seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa askarruttavat.

- Monissa maissa homoseksuaalisuus on kiellettyä. Tahdomme tarjota muun muassa näistä maista tuleville partiolaisille mahdollisuuden puhua tuntemuksistaan, kertoo sateenkaarikahvilan vetäjänä toimiva saksalainen Björn Seelbach.

Kahvilan ohjelmassa kerrotaan olevan myös muun muassa elokuvailtoja.

- Japanilaisessa kulttuurissa seksuaalisuuden tuominen esille ylipäänsä on tabu. Meitä kehotettiin olemaan pitämättä sateenkaarilippuja päivällä tangossa. Me olemme kuitenkin unohtaneet laskea ne alas, uusiseelantilainen Clarke Truscott kertoo sateenkaarikahvilan pystyttämiseen liittyvistä vaikeuksista.

Jamboree on neljän vuoden välein järjestettävä maailman suurin partioleiri. Japanin Yamaguchissa järjestettävä vuoden 2015 Jamboreeleiri on lähes kahden viikon mittainen ja siihen osallistuu noin 33 000 partiolaista kaikkiaan 147 maasta. Suomalaisia on noin tuhat. Osallistujat ovat 14-17 -vuotiaita ja yli 18-vuotiaat ovat leirillä palvelutehtävissä.

Hlbti-vähemmistöjen hyväksyntä partiossa laajenee

Yhdysvaltain partiopoikaliike hyväksyi vasta avoimesti homojen pääsyn partiojohtajiksi ja työntekijöiksi. Järjestön jäseniksi avoimesti homot hyväksyttiin vuoden 2014 alusta lukien. Britanniassa partio avasi ovet avoimesti homoille vuonna 1997.

Myös Suomen partiojärjestö kertoo linjakseen jokaisen tasa-arvoisen kohtelun henkilön taustasta riippumatta. Vuonna 2013 partiolaiset nähtiin Helsinki Priden kulkueessa.


» Jutun oma sivu
Homoteemaiset emojit Venäjän viestintäviranomaisen hampaissa

Sami Mollgren • 30.07.2015 15:17 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT

Sateenkaariparit ja sateenkaariperheet on huomioitu Applen keväällä 2015 julkistetussa emoji-valikoimassa.
Venäjän viestintäviranomainen Roskomnadzor on huolestunut sähköisessä viestinnässä käytettyjen emoji-symboleiden joukkoon mukaan tulleista seksuaalivähemmistöihin viittaavista merkeistä.

Izverstia-lehden uutisesta kertoo Suomessa Nyt.

Roskomnadzor on kirjelmöinyt asiasta maan valtapuolue Yhtenäisen Venäjän nuorisojärjestöä ja vaatii sitä seuraamaan alaikäisten käyttämiä emoji-symboleita sosiaalisessa mediassa. Yhtenäinen Venäjä tunnetaan presidentti Vladimir Putinia tukevana puolueena.

Roskomnadzorin varajohtaja Maksim Ksenzov kommentoi, että kyseiset sosiaalisessa mediassa yhä laajemmin käytetyt emojit “propagoivat poikkeavaa seksuaalisuutta alaikäisten keskuudessa” ja ovat vastoin perhearvoja. Symbolien käytön mahdollistamisen katsotaan siksi mahdollisesti olevan Venäjän vuonna 2013 hyväksytyn ns. homopropagandalain vastaista.

Yhtenäisen Venäjän nuorisojärjestöstä kerrotaan, ettei virallinen pyyntö ole vielä tavoittanut sitä.

Huhtikuussa Applen mobiililaitteiden käyttöjärjestelmän päivityksen yhteydessä päivitetyt ns. emoji-symbolit sisältävät eri sukupuolta olevan parin lisäksi myös samaa sukupuolta olevat parit sekä kahden äidin ja kahden isän vanhemmoimat perheet. Vastaavat emojit on käytettävissä myös muissa merkittävissä alustoissa. Emoji-symboleita käytetään erityisesti sosiaalisen median palveluissa.

Emoji-valikoimaa on pyritty standardisoimaan siten, että yhdellä tietoteknisellä alustalla tuotettu sisältö näkyisi samanlaisena myös toisen valmistajan alustalla. Merkistöjärjestelmiin kuuluu kirjainten, lukujen ja välimerkkien lisäksi muut symbolit sekä tietyt ohjausmerkit. Standardisoinnista huolehtii tietotekniikan ohjelmistoteollisuuden yhteenliittymä The Unicode Consortium.

Emojit ovat hymiöitä tai muita graafisia symboleja, joita sähköiseen viestiin liittämällä voi viestiä nopeasti esimerkiksi tunnetilastaan. Perinteisten suru- tai ilonaamaisten hymiöiden ja hämmentyneen tai pelokkaan ilmeen hymiön ohella tunnetilaansa voi emoji-maailmassa kuvata vaikkapa sydämen tai keskisormen kuvalla. Myös arkisille asioille on emoji-symboleita: talo, kala, auto tai kamera. Emoji-symbolien käyttö yleistyi ensi japanilaisessa sähköisessä viestittelyssä ja laajeni sieltä muualle. Joidenkin mukaan emojien lisääntyvä käyttö on paluuta kuvakirjoituksen aikaan.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Tukholman vaihtoehtopride – Järva pride – epäonnistui totaalisesti

vaeltaja2006 • 30.07.2015 06:33 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Vain parikymmentä osallistujaa keräsi keskiviikkona Tukholmassa äärioikeiston järjestämä Järva pride, kertoo Expressen-lehti. Se on vähemmän kuin vuosien takaisessa Helsingin heteropridessa. Taivaskaan ei ollut tukena, koska Tukholmassa oli eilen puolenpäivän aikaan tihkusade.

Järva Pride järjestettiin Tenstan ja Husbyn kaupunginosissa, joissa asuu paljon muslimeja ja joita monet pitävät ongelma-alueina. Pridejoukko käytti iskulauseena mm. tällaista: "We're here, we're queer, get used to it”. Ruotsin tv:n mukaan aluksi jotkut paikalliset asukkaat olivat iloisia raikuvasta musiikista, mutta saatuaan tietää marssin äärioikeistolaisen luonteen, vetäytyivät pois.

Samaan aikaan hieman kauempana Husbyn keskustassa ja Järvan kentällä pidettiin vastamielenilmaus, ns. antirasistinen picknick. Siihen osallistui n. 100 ihmistä. Järva prideä kritisoitiin mm. mm. niin, että siinä kaksi syrjittyä ryhmä, hlbti-ihmiset ja maahanmuutttajat, asetetaan vastakkain

Aftonbladetissa Järva priden alullepanija Jan Sjunnesson syytti Tukhlman Prideä siitä, ettei se tee mitään esikaupunkialueilla, ja nyt hlbt-herrasväki ("LGBT-Establishment") on kateellinen tästä ideasta, että pride viedään ongelmakaupunginosiin. Ensi vuodeksi hän lupasi uuden Järva Priden.

Kansainvälistä tukea antoi twitter-viestissään biologi Richard Dawkins, joka on tullut tunnetuksi mm. ateismi-kirjoistaan ja -tv-ohjelmistaan (esim kirja ”Jumalharha” ja tv-sarja ”Dawkinsin maailma”). Marssin leimaaminen rasistiseksi on hänen mukaansa vain vasemmiston keksintöä. Dawkinsin twitter-viestistä kertoi äärioikeistolainen Avpixlat-nettilehti.Tukholman Pride julkaisi kannanottonsa Järva Pridestä. ”Tukholman Pridessa toimimme kaikien ihmisten yhtäläisen ihmisarvon puolesta ja hlbti-vihaa, seksismiä ja rasismia vastaan. Emme koskaan toimi yhteistyössä niiden kanssa, jotka eivät kunnioita kaikkien ihmisten loukkamatonta arvoa. Sen takia emme tue myöskään Järva Pridea”.

Jan Sjunnesson puolustaa Järva prideä niin, että siinä ajetaan vain hlbti-ihmisten oikeuksia, ja muslimien joukossa on paljon islam-kriitikkoja, jotka ovat homoja.

Kansainvälisiä uutistoimistojakin oli paikalla: ainakin AP ja Russia Today.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2015 - Tietoa meistä - Yhteystiedot - FAQ - Käyttöehdot