lepakkolaakso.net
Tunnus    Salasana    
  


ranneliike.net
kimmoliisa.net
Palveluoppaassa mukana
Alfa-Maalaus
Olemme pääkaupunkiseudulla toimiva pieni maalausalan yritys. Meillä on yli 10 vuoden kokemus korjausrakennusmaalauksesta. Asiakkaitamme ovat kotitaloudet, yritykset ja taloyhtiöt, joille tarjoamme maalauspalveluitamme monipuolisesti.
yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
homohistorian merkkipäiviä linkit kaikki artikkelit

Lesbo- ja homohistorian merkkipäiviä kuluvalla viikolla

Mitä lesbo- ja homohistoriaan vaikuttanutta tapahtui näinä päivinä? Mitkä ja ketkä ovat muistamisen arvoisia tapahtumia ja henkilöitä? Sivun alaosasta pääset tutustumaan haluamaasi päivään.

20. maaliskuuta

 • 1975: Homot järjestivät mielenosoituksen Ottawan poliisilaitoksen ja sanomalehden toimituksen edessä vastalauseeksi sille, että poliisi oli pidättänyt seksipuuhista 18 miestä ja antanut näiden nimet paikalliselle sanomalehdelle. Yksi pidätetyistä teki itsemurhan.


21. maaliskuuta22. maaliskuuta

 • 1933: Runoilija Uuno Kailas kuoli Nizzassa. Hän eli lapsuutensa Heinolassa. Hän osallistui Aunuksen retkeen 1919, jossa hänen ystävänsä Bruno Schildt sai surmansa. Kailaan ystäväpiirin kuului monia tulenkantajia. Mahdollisesti hänen homoseksuaalisuutensa johti hänet skitsofreniaan. Hänellä todettiin myös keuhkotuberkuloosi. Hän syntyi Hartolassa 29.3.1901.
 • 1968: Opiskelijavallankumouksen lähtölaukaus Pariisissa. Perustettiin ns. nimellä "Movement of 22 March". Toukokuussa Pariisissa oli valtavia mielenosoituksia ja mellakoita. Niissä haettiin lisää vapautta, ja vanhat moraalisäännöt haluttiin pois. Eniten opiskelijavallankumous vaikutti naisten asemaan ja homojen hyväksyntään. Epäsuora vaikutus tuntui kaikkialla Länsi-Euroopassa.


23. maaliskuuta

 • 1988: Israel hyväksyi samaa sukupuolta olevien aikuisten väliset suhteet.
 • 1993: Gay Gambrini lopetti Helsingin Isolla Roobertinkadulla. Se oli toiminut vuodesta 1984. Gay Gambirinin alku oli melko vaivalloista, mutta vähitellen siitä tuli kohtaamispaikka. Etuosan baari oli macho-henkinen Company Bar. 1980-luvun lopulla oli tapana käydä ensin Kampsussa ja lähteä siitä Bugattiin jatkoille. Vuonna 1992 Bugatti alkoi karsia suutelevia homoasiakkaita. Don’t tell Mama aloitti lokakuussa 1992 Simonkadun päässä.


24. maaliskuuta

 • 1987: Juuri perustettu ACT UP piti ensimmäisen mielenosoituksensa New Yorkissa. 14.3.1987 New Yorkissa perustettu ACT UP -liike mm. vaatii valtiota rahoittamaan AIDS-tutkimusta, järjestämään hoitopaikkoja ja lääkkeitä. Lisäksi se haluaa muuttaa virheellistä ja epämääräistä AIDS-uutisointia, lisätä tietoutta ja opetusta turvaseksistä sekä herättää avointa keskustelua AIDS-ongelmasta.


25. maaliskuuta

 • 1947: Elton John syntyi. Hänen oikea nimensä on Reginald Kenneth Dwight. Pop-laulajana, pianistina ja lauluntekijänä tunnettu Elton John on myynyt kansainvälisesti neljännesmiljardin verran levyjä urallaan. Hän uransa voi katsoa alkaneen 1962, jolloin hän aloitti esiintymisen pubissa. 1980-luvulla hän oli naimisissa naisen kanssa, mutta myöhemmin hän tuli ulos kaapista. Elton John virallisti suhteensa pitkäaikaisen kumppaninsa David Furnishin kanssa vuonna 2005, kun Britannian parisuhdelaki tuli voimaan.


26. maaliskuuta

 • 1943: Edward Fazer kuoli Helsingissä. Häntä pidetään suomalaisen baletin perustajana. Hän vei Eurooppaan venäläisen baletin jo ennen Diaghilevia. Kävi mielellään "Fazerin katiskassa". Hänen yksityiselämästään löytyy tietoja salaisen poliisin arkistoista. Hän syntyi 29.7.1861 Helsingissä.


Ensi viikon alussa...

27. maaliskuuta

 • 1943: Sodan keskellä vastarintaryhmä sytytti Amsterdamissa tuleen henkikirjoittajan viraston. Tarkoituksena oli tuhota väestörekisteritiedot. Tällä tavoin natsit eivät osaisi etsiä juutalaisia. Yhtenä ryhmästä oli Willem Arondeus, joka oli hollantilaisen tv-dokumentin (1990) mukaan homo. Arondeus teloitettiin heinäkuun alussa 1943.


28. maaliskuuta

 • 1969: San Franciscossa perustetun yksilöoikeuksia puolustavan yhteisön puheenjohtaja Leo Laurence rakastajineen esitellään underground-sanomalehti Berkley Barbissa. Laurence kuuluttaa "vuoden 1969 homoseksuaalista vallankumousta" ja innostaa homomiehiä ja lesboja liittymään Mustiin Panttereihin ja muihin vasemman laidan ryhmiin - ja tulemaan joukolla ulos kaapista.
 • 1971: Turun Seudun Seta perustettiin Puutarhakadun Saukko-baarin kabinetissa. Aluksi käytettiin nimeä "Päivänkakkarat". Ensimmäiset omat tanssit olivat 1974 Rautatieläisten talolla. Ensimmäinen kerhotila saatiin 1980 Portsasta Puutarhakadulta. 1983 yhdistys rekisteröitiin Turun seudun Psykeksi, ja vuonna 1988 nimi muuttui Turun seudun Setaksi.
 • 1986: Lady Gaga syntyi New Yorkissa. Hän on käyttänyt saamaansa julkisuutta mm. tasa-arvon edistämisestä puhumiseen. Lady Gaga on sanonut olevansa biseksuaali.
 • 1996: Beautiful Thing (Ensirakkaus) -elokuva esitetään Lontoon Lesbo- ja homoelokuvien filmifestivaalilla. Saman nimiseen Jonathan Harveyn kirjoittamaan näytelmään pohjautuva elokuva kertoo kahden työläistaustaisen kaakkoislontoolaisen teinipojan rakkaustarinan.


» vihjaa merkkipäivästä palautesivun kautta

tammihelmimaalishuhtitoukokesäheinäelosyyslokamarrasjoulu  tämä viikko
12345678910111213141516171819202122232425262728293031
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot - FAQ - Käyttöehdot

Virhe toiminnassa

Notice: /home/ranneliike/www/include/teema/aiheblogi_nav_nx.php line 178: Undefined variable: valikonvari

Notice: /home/ranneliike/www/include/teema/aiheblogi_nav_nx.php line 181: Undefined variable: valikonvari2

Notice: /home/ranneliike/www/include/teema/aiheblogi_nav_nx.php line 182: Undefined variable: valikonvari2